MENÜ

Sıra geldi sağ beke

Abone Ol Google News

PAOK maçı, Beşiktaş’ın yeni sezon planlamasının ne kadar eksik olduğunu kamuoyuna anlatması açısından önemliydi. Bu, Sergen hocanın da işini kolaylaştırdı. Zira başka türlü yönetime bu kadronun yeterli olmadığını anlatması zor olabilirdi. Beşiktaş’ı bu hafta sonu Trabzonspor ile başlayacağı zorlu bir lig maratonu bekliyor. Josef de Souza transferi bittikten sonra takımın acilen sağ bek ve santrfora ihtiyacı var. Josef ihtiyacı karşılar Josef de Souza, Atiba’nın 37 yaşında olduğu düşünüldüğünde son derece mantıklı bir isim. Atiba çok özel bir futbolcu, her yıl özverisiyle saygıyı biraz daha hak ediyor ama artık yaş 40’a yaklaşırken merkezde ister istemez bir enerji açığı ortaya çıkacak. Josef de Souza Beşiktaş’ın mevcut şartlarda alabileceği en mantıklı orta saha. PAOK maçında Necip-Atiba-Mensah merkezi facia bir 45 dakika oynamıştı. Josef, pas kalitesi yüksek, fizik avantajıyla duran toplarda iyi bir hücum silahı, aynı zamanda da sert bir savunmacı. Josef’in gelişiyle Beşiktaş için duran top setleri önemli bir hücum silahına dönüşür, orta sahasında da rekabet fazlasıyla kızışır. Josef, Atiba, Dorukhan, Necip, Mensah, Oğuzhan, Ljajiç havuzu Beşiktaş’ın en büyük avantajı haline gelebilir.

Haberin Devamı

Transfer olmazsa olmaz!

Haberin Devamı

Beşiktaş, yıllar sonra bir sezona kadrosunda orijinal bir sağ beki olmadan başlamak üzere. Yönetim iki seçenek üzerinde duruyor. Newcastle United sağ beki Deandre Yedlin ve Antalyasporlu Nazım Sangare. Yedlin, ABD Milli Takımı’nın sağ beki ve bir Premier Lig oyuncusu. Beşiktaş’ın sağ kenarına seviye atlatabilir. Fakat mali kaygılar futbol kaygılarının önüne geçmek zorunda gibi. O yüzden hem yerli statüsünde hem Milli Takım oyuncusu Nazım Sangare’ye yöneliş olacağa benziyor. Alman 3. Ligi’nden gelip doğrudan Antalyaspor’da oynamaya başlayan Nazım’ın son iki sezondaki gelişimi dikkat çekici. Tempolu bir sağ bek ama final paslarındaki tercihleri en büyük sorunu. Beşiktaş son 4 yılda her sezon beklerinden ortalama 15 üstü gol katkısı (gol+asist) alan bir takım. Dolayısıyla Nazım’ın gelmesi halinde hücum yönünü geliştirmesi gerekecek.

Artık top Töre’de

Gökhan Töre, Beşiktaş’ta yakın zamanda bir şampiyonluk yaşayıp ‘altın çocuk’ unvanını kazansa da 2016’dan bu yana kariyeri aşağıya gidiyordu. Geçen sezon Malatya’da geçirdiği sezon onun tekrar futbola döndüğünün sağlaması gibi. Ritmini ve formunu kazandığında yeniden büyük takım oyuncusu olabileceğini ispatlaması gerekecek. Yani Gökhan’ın Sergen hocadan önce büyük bir motivasyon kaynağı var; kendini yeniden kanıtlamak. Bundan sonra top Gökhan Töre’de.

YORUM YAZ