MENÜ

Sıfırdan olmaz!

Abone Ol Google News

Beşiktaş, Transfermarkt verilerine göre 4 büyük takım içerisinde futbolcu piyasa değeri en düşük kadroya sahip. Bu bir tesadüf değil elbette, yıllar çerisinde; Anderson Talisca, Cenk Tosun, Adriano ve Pepe’lerden; Diaby, N’Koudou ile Boyd’a düşüşün yansıması... Şimdi taraftarın gözü yeni sezon planlamasında. Teknik direktör Sergen Yalçın’ın nasıl bir kadro istediği ve bunun ne oranda yapılacağı merak konusu.

Haberin Devamı

Caner-Gökhan kalır

İlginçtir Beşiktaş’ın iki bekinin de sözleşmesi Haziran’da sona eriyor. Üstüne diğer sol bek Rebocho’yu da eklersek 3 beki denebilir. Sergen Yalçın ve Başkan Ahmet Nur Çebi yönetiminden beklentiler büyük olabilir ama Beşiktaş’ın mali yapısı, transfer bütçesinin henüz artıya çıkmadığı düşünüldüğünde sıfırdan bir kadro kurması mantıklı durmuyor. O yüzden Gökhan Gönül ve Caner Erkin ile sözleşme yenilemek zorundalar. Bence her iki bek hâlâ ligin en iyileri arasında yer alıyor. O yüzden Sergen Yalçın’ın bu iki beki tutup onlara alternatif üreteceğini beklemek daha yüksek ihtimal. Zaten Beşiktaş’ın sıfırdan bir yapılanma içerisine girmesi beklenemez.

Haberin Devamı

Dışarıdan değil içeriden

Burak Yılmaz’ın sözleşmesi 2021’de bitiyor, dolayısıyla Beşiktaş hala iyi bir santrfora sahip. Sorun Burak’ın rotasyonunda. Burak’a iyi bir alternatif bulunması kaçınılmaz. Sergen Yalçın ligin dinamiklerini iyi bildiğini her fırsatta dile getiriyor. Çalıştığı hemen her takımda forvetleri parlatan Sergen hoca yakın zamanda birlikte çalıştığı ve kulübünde sözleşmesi haziranda bitecek bazı isimleri Beşiktaş’a isteyebilir.

Kaleci ilk sırada

Beşiktaş’ın yeni sezonda atacağı ilk adımın kaleden başlayacağına artık şüphe kalmadı. Sergen Yalçın, kalede Karius’u istemediğini dile getirmişken aksi de düşünülemezdi. Kaleci transferinin de dışarıdan değil içeriden çözülme ihtimali yüksek. Mert Günok gelene kadar Milli Takım’ın da kalesini koruyan Volkan Babacan’ın bir sezon daha yedekliğe razı olacağını zannetmem. O yüzden Volkan, Beşiktaş’ın açıklayacağı ilk transfer olabilir, olmalı da.

YORUM YAZ