MENÜ

Sezonu tam oynamalı

Abone Ol Google News

Galatasaray'ın son üç sezonluk performansını bir İngiliz ya da Fransız futbolsevere inceletseniz kafası karışır. Sanki her sezona eksi puan cezası ve transfer yasağıyla başladığını düşünebilir. Galatasaray üç sezondur ilk 5 ayı hep çöpe atıyor, ocaktan itibaren yeni sezonu açıyor. Bu yüzden şampiyon olup Şampiyonlar Ligi’ne gidiyor olmasına rağmen bir türlü Avrupa’da başarılı olamıyor.

Haberin Devamı

Santrfor dengesi yok

Gomis’i gönderdikten sonra Eren ile devam eden Fatih Terim, Diagne’yle de sezonu şampiyon tamamlamıştı. Bu sezon Diagne gitti, Falcao geldi ama santrfor dengesi yakalanamadı. Ocak ayından itibaren Falcao gerçek anlamda oynamaya başladı. Bu düzenin ağustos ayından itibaren sağlanması şart, aksi halde Avrupa’da başarı hayal. Gomis’i gönderdiğinden beri başı santrfor derdinden kurtulamayan Terim’in artık yoğurdu üfleyerek yiyeceğini düşünüyorum. Terim, kadroyu taşıyan santrfor kimse onunla devam etmeli, Gomis’te düşülen hataya düşmemeli. Falcao’ysa onun rotasyonu genişletilmeli, belli ki her yıl sıfırdan bir santrforu kaldırmıyor bu kadro.

Haberin Devamı

Lemina ve Seri kalırsa

Virüs meselesi haziranda çözülür ve lig tamamlanırsa Galatasaray’ı yeni sezonda yorucu bir transfer masası bekliyor olacak. Lemina, Seri, Onyekuru ve Andone’nin kiralık sözleşmeleri bitiyor, Donk ve Mariano’nun da kontratları sona eriyor. Galatasaray için öncelik yeni sezonda aynı kiralık kontratları yapabilmek olacaktır. Zira virüsten sonra futbol dünyasında da bir çok şey değişecek, finansal kriterler esneyecek, gelirler dengesi bozulacak. O yüzden Galatasaray için kiralık modeli vazgeçilmez olacak. Lemina, Seri ve Onyekuru takımda kalmalı. Donk ve Mariano’ya da yeni kontrat sunulmalı.

Yerli oyuncu bulmalı

Galatasaray alt yapı konusunda bir çok rakibinden daha avantajlı. Fakat kulübün mali sorunları sebebiyle nakit akışını sağlamak için yetişen bazı oyuncuları satmak kadrodaki güçlü yerli oyuncu opsiyonunu eritiyor. Terim’in elinde yeterli sayıda yerli oyuncu yok. Galatasaray’ın iyi bir yerli sağ bek, stoper, kaliteli bir yerli ön liberosu olsa UEFA’ya bildirilecek kadroda da büyük bir rahatlık sağlanabilirdi. Ayrıca Donk ve Mariano’ya bol sıfırlı teklif yerine 34 yaş üstüne uygun kontrat önerilebilirdi.

YORUM YAZ