MENÜ

Sezon sonu indirimi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş, Sivas maçına 4. sırada çıkıyor ama önümüzdeki sezonun planlamasını yakından ilgilendirecek bir 90 dakika oynayacak. Görünüşte taraftar açısından ‘önemsiz’ sınıfında olsa da aslında yönetim, Şenol Güneş ve kadronun kaderini belirleyecek bir müsabaka. Beşiktaş Sivas’ı yenip, Şampiyonlar Ligi’ne katılım için Fenerbahçe ve Başakşehir’in aynı anda puan kaybetmesini bekleyecek.

Eğer 2. olabilirlerse kadro planlamasını bir üst basamaktan yapmak mümkün. Beşiktaş’ın Galatasaray’ın alacağı sonuçla bir işi yok, ama önündeki diğer rakiplerinden birisini bile geçebilirse bu Avrupa Ligi’ne hangi aşamadan başlayacağını belirleyecek. Haliyle Dünya Kupası takvimi de düşünüldüğünde sezonu bir hafta bile erken açacak olmak Beşiktaşlı futbolcu ve teknik heyet açısından ekstra bir yük olacak.

Dolmabahçe’de son kez...

Demem o ki, bu o kadar kolay görünmese de Beşiktaş ligi ikinci bitirebilirse önünde bambaşka bir kapı açılır. Türkiye Kupası’nı Akhisar kazandığı için lig beşinciliğinin bir önemi kalmadı. Aksi halde Trabzon ve Göztepe’nin kaybetmeleri halinde ikili averajda Trabzon’un üstünde olduğundan Sivas’a Avrupa Ligi kapısı aralanma ihtimali vardı. Tabii olayın bir de veda boyutu var. Çin pazarı bu kadar aktifken Beşiktaş taraftarı bazı futbolcuları son kez Dolmabahçe’de izliyor olabilir.

Ön plana kim çıkar?

Beşiktaş cephesinde Talisca’nın taraftara golle veda etme ihtimali yüksek. Sivas’ta ise fizikleri elveriyorsa Robinho ve Kone belirleyici faktör olabilir.

Bu istatistiğe dikkat

Bu sezon ligde en fazla kafa golü atan iki oyuncu bu maçta karşı karşıya gelecek: Talisca (7) & Hakan Arslan (5).

Kısa mesaj

Beşiktaş son iki sezonda ligin en çok gol atanıyken bu yıl 3. sıradaysa bunda santrfor yetersizliğinin rolü büyük. Beşiktaş taraftarı Sivas önünde bazı golcüleri! son kez izliyor olabilir.

YORUM YAZ