MENÜ

Samuel de Souza!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bruma’nın etkinlik alanı ceza sahası civarıyken çok gerilerde topla buluşmasının bir açıklaması olmalı. Sanırım Bruma çok fazla Tsubasa izlemiş. Biraz daha zorlasa Muslera’dan topu alıp gözünden yaşlar aka aka rakip kaleye gidecekmiş gibiydi. Bu yüksek efor gerektiren bir rol. Bruma’nın bunu tercih etmesine sebep; karşısında oynayan Lens’ti şüphesiz. Ama ikinci yarıda Bruma’nın problem çözme yeteneğiyle takım ritmini bulmuşken Tudor’un onu oyundan almasını, rakip olarak Advocaat bile düşünemezdi.

Fenerbahçe durağanlığı

Kjaer ve Skrtel henüz 40 dakika dolduğunda yaptığı pas hatalarıyla oldukça kötü bir istatistik tutturdular. Ama bu konuda en az suçlu onlardı. Zira Fenerbahçe ön alanda o kadar durağandı ki kimse boş alanda kendini göstermeyince stoperlerden çıkan uzun toplar kayıp hanesine yazıldı. Merkezde Topal ve Souza’nın savunmasına diyecek yok, standartlarını oynadılar. Fakat Fenerbahçe’nin fazlasına ihtiyacı var. Sadece savunarak bu kadar olur, o da kimseyi tatmin etmez. Kalene şut attırmamak önemli bir istatistik ama maç kazanmak için kaç şut attığına bakarlar.
Kazanan haklıdır, kabul ama kazandığında Şampiyonlar Ligi kapısı açılacakken ilk isabetli şutunu 86. dakikada atıyorsan orada sorun var demektir.

Tek planla bu kadar

Fenerbahçe için Galatasaray’a yenilmemek ilk plandı ve oldukça eleştirilebilir bir futbol oynadı. Bu biraz da Advocaat’ın tek planla sezonu bitirme isteğinin eseri. Zaten hamleleriyle bunu her maçta gösteriyor. Yine sol forvet çıktı, aynısı girdi, santrfor çıktı, muadili girdi. Advocaat da sanat sanat içindir diyenlerden, futbolu halk için oynatmıyor. Fenerbahçe taraftarı son iki sezondur buna
alıştı zaten.

Fenerbahçe, Başakşehir’i yakalamak adına çok önemli bir adım attı lakin Galatasaray için hayat bundan sonra daha zor olacak. Trabzonspor oynadığı futbolla arkadan gelir ve Tudor’un takımını geçerse kimse şaşırmasın.

YORUM YAZ