MENÜ

Robinho salladı, Kayseri yıkılmadı!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Kayseri ile Sivas arasındaki futbol rekabeti 50 yıldır süre gelen bir durum. Kadrolar ve teknik adam tarzları dikkate alındığında futbol vaad eden bir karşılaşma. Kayserispor bu sezonun flaş takımı olma özelliğini ön alan baskısına dayalı futbol karakterine borçlu olduğunu unutarak maça başladı. Sivasspor’un bu sezon Başakşehir, Beşiktaş ve son olarak Galatasaray’ı doğru kontratak oyunlarıyla yenmiş olması Sumudica’yı aşırı önlemlere yöneltti. Çok geride bekleyerek Sivas’ın oynamasına müsade ettiler. Hatta Umut Bulut’u 41’e kadar pozisyona sokamadılar. Kone’nin sakatlanıp yerini Robinho’ya bırakmasının ardından Samet Aybaba, 46’da Muhammed’i de Bifouma’nın yerine alarak önde top tutmayı tercih etti. Bu durum maçı biraz karmaşık hale getirse de Robinho’nun uzak mesafeli muhteşem frikiği maçın seyrini değiştirdi.

Baskıya geçti ama...

Kayseri golden sonra baskı oyununa geçmek için çabaladı, Güray-Varela değişimiyle başarılı da oldular. Fakat Sumudica’nın bu kadar sakin kaldığı bir maç hatırlamıyorum. Umut’un golü gelene kadar kulübeden çıkmadı. Şamil 88’de 3 metreden golü yapamayınca Kayseri 1 puana razı oldu.

Gecenin sorusu?

Sumudica, ön alan baskısına dayalı klasik oyunu yerine Sivasspor’u geride karşılamayı tercih etti. Bir iç saha maçında rakibin kontratak silahlarından bu kadar çekinmek oyun karakterini bozmaz mı?

Maçın starı

Robinho... Brezilyalı yıldızın ayağına top o kadar yakışıyor ki, izlemek büyük keyif doğrusu. Neymar’ın bile örnek aldığı özel bir yetenek. Dripling üzeri gollerine çok alışığız ama bu kadar mesafeli frikik golü çok şahit olduğumuz bir durum değildi. Değişiklik tabelası kalktığında Kone- çıkıyor, Robinho giriyor. Bu cümleyi 5 yıl önce kurmaya kalksanız minimum 30 milyon Euro harcamanız gerekirdi. Artık Sivas maçlarının reytingi hayli yüksek olacağa benziyor.

KISA MESAJ:

Ligimizde topun oyunda kalma süresine zemin hazırlayan biraz da hakemlerimiz. Ali Palabıyık 63’te Umut’un taç çizgisinde Hakan Arslan’a faul yaptığına hükmetti, alakası yok. 2 dakika içinde itirazdan Umut’a sarı gösterdi. Futbolcu faulü ister ama hakemler bu kadar çalmamalı artık.

YORUM YAZ