MENÜ

Prandelli'ye yazar!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İtalyan hocanın Eskişehir'e karşı sahaya sürdüğü kadro, coşkulu bir iç saha maçı oynamaktan ziyade deplasmanda oyunu tutmaya yönelik bir stratejiye daha müsaitti. Prandelli, ligin şifrelerini çözene kadar Galatasaray'ın bu sıkıntıları yaşaması normal karşılanabilir. Lakin oyun ikinci bir beyni yani Pandev'i çağırıyor.

Melo'nun yokluğunda Dzemaili-Yekta-Selçuk'lu orta saha mesela Kadıköy deplasmanında oyunu tutar. İç sahada ise durağan bir seyre zemin hazırlar. Sneijder, Dünya Kupası sonrası bir türlü nisan-mayıs aylarındaki formuna ulaşamıyor. Süper Kupa finali ve Bursaspor maçlarında kaleye attığı bir tek şutun bulunmamasının izahı olamaz herhalde. Oysa Prandelli'nin elinde bu işi en iyi yapacak oyuncu tartışmasız Hollandalıdan başkası değil.

Bruma, Sneijder'i de bozuyor

Kabul etmek gerekir ki bizim ligimiz bir gelişim ligi değil. O yüzden bize genç yaşta transfer olup dünya starlığına terfi edecek oyuncunun Ribery saf bir yeteneğe ve herhalde akabinde de ilginç bir kaçış hikayesine imza atması gerekiyor. Bruma'nın U20 Dünya Kupası sonrası Portekiz Milli Takımı'nda gösterdiği performans onu Galatasaray'a taşıdı ama burada sürekli oynayabilmesi için çok daha fazlasını vermesi gerek. Bruma'nın ilk yarıda Sneijder'la pas bağlantısı yok hükmünde olunca Hollandalıyı da bozdu.

Sneijder çok kıymetli bir ürün. Prandelli, onun oyun dilinden anlayan bir pas duvarı bulmak zorunda. Bunun için de kadrodaki en uygun isim şüphesiz Goran Pandev. Çünkü zaten bizzat Mourinho tarafından denenmiş (Pandev-Milito-Eto'o arkalarında Sneijder) ve sonucunda İtalya Ligi ile Şampiyonlar Ligi kupasını getirmiş bir tercihti bu. Amerika'yı yenidoen keyfetmesine gerek yok Prandelli'nin. Bruma bu kadar kötü bir günündeyken en azından ik 45'in ardından Portekizliyi soyunma odasında bırakarak Pandev'i Sneijder'in yanına göndermeliydi.

Pandev hamlesi gecikti

Gelelim yeni transferlere...Tarık ederinin çok üzerinde bir bonservis ücretiyle transfer edildi. Fatih hoca onu iki kanat oyuncusu da dökülmesine rağmen İzlanda karşısında hiç düşünmedi. Fakat Prandelli Tarık'ı sol bek olarak kullandı. Oyuncunun zaten tempo sorunu yok. Çok sırıtmadı, önünde Erkan Zengin gibi top tutmayı bilen bir kanat hücumcusuyla oynarken 3. bölgede pozisyonu bitirmesi beklenmiyordu. Fakat Galatasaray'da durum farklı. Mancini'nin bağıra bağıra, 'Ben kanat oyuncusu istiyorum' demesinin ardından Olcan ve Yasin alınmışken Prandelli orta alanda Yekta-Selçuk-Dzemaili'nin önüne Sneijder'i koyarak orta saha oyununu tercih etti. Pandev'in sol öne alınması Tarık'ı da olumlu etkileyecekti.

Prandelli, Mancini'nin kadrosundan sadece 2 oyuncuyu değiştirirken Ertuğrul Sağlam, 11'de 6 yeni isimle oyun karakterini farklı bir noktaya taşımış. Geçen sezon orta saha baskısıyla az gol yiyen bir takım oluşturan Sağlam, Tarık'ı da rakibine kaptırdıktan sonra defansta 4/3 yenilik yapmak zorunda kaldı. Bienvenu gibi vasat altı bir santrfordan Mirkan-Funes Mori'ye geçiş Eskişehir'in ön bölgede topla oynama oranını da hayli artıracak. Zira Sağlam ve öğrencileri geçen sezon ligin en çok pas yapan ve topla oynayan 5 takımından biriyken bu alandaki istatistiklerini geliştireceğe benzer.

YORUM YAZ