MENÜ

Pereira'ya rahmet okutuyor

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe oyun standardını kaybediyor. Konya’ya karşı geçen sezonun da altında oynadılar. Bu düşüşün sebeplerinin listesi hayli uzun. Her şeyden önce Caner-Gönül standartlarını çok arıyorlar. Bek rotasyonundaki 4 oyuncu da fazlasıyla şans buldu ama hiçbiri vasatın üzerine çıkamıyor. Hasan Ali ile İsmail o kadar uyumsuzlardı ki, lacivert takım elbisenin altına pembe makosen gibi duruyorlardı. Dün gece Konya’nın sağ kanadına geçen, su gibi akıp giderken, Advocaat tam 78 dakika bu oyunu seyretti.

Kocaman oynadı, Advocaat seyretti

İlk yarı Fenerbahçe silip süpürmese de oyunun merkezini önde tutabildi. Bunda Konya’nın dar kadrosuyla Braga-Fenerbahçe maçlarını kaldıramamasının rolü büyük. Fakat Aykut hoca, soyunma odası dönüşü Bajiç ve Miloseviç’le momentumu ele geçirdi. Konya bir sistem takımı. Baskı oyununda kazandıran genelde yıldızlar olur. Sanırım bunun için bir sezona daha ihtiyacı olacak Konyaspor’un. Buna rağmen maçı çevirecek fırsatlar yakaladılar. Mesela Skrtel’in eline çarpan topa penaltı çalınsa senaryo değişebilirdi.

Asıl şaşırtıcı nokta şu... Advocaat, Kocaman’ın hamlesi sonrası 2. yarıda oyunun merkezini kendi ceza yayına kadar çekti. Bu tercihin bir mantığı olabilir. Geride doğru durursun, Sow’u, Emenike’yi ve tabii Alper ile Volkan’dan birini defans arkasına koşturursun. Advocaat, İsmail’i 78 dakika sahada tuttu, RVP’nin yerine ise Roman’ı alarak iyice yaslandı. Taktiksel anlamda facia bir antrenörlük performansı doğrusu.

Koç muhalif mi düşman mı?

İktidarları güçlü kılan muhalefetlerdir. Aziz Yıldırım’ın başkan seçildiği 1990’ların son çeyreğinde Fenerbahçe camiasında anlamsız grup çatışmaları vardı. Yıldırım yıllarca bu grupları yok etmek için çabaladı. Başardı da. Gelgelelim Aziz başkanın bu zaferi camiadaki muhalefet tanımını değiştirdi. Muhalif ile düşman arasındaki çizgi çok inceldi. İktidara karşı eleştiri getiren ya da koltuğa Aziz Yıldırım’dan sonra aday olanlar muhalif midir düşman mıdır? Mesela Ali Koç... Medeni bir şekilde, olağan genel kurulda aday olacağını söyledi. Fenerbahçe camiasının şimdi Ali Koç’u düşman değil muhalif bir ses olarak görmesi gerek. Neticede başkanları taraftar değil delege seçiyor. Tersi olsaydı zaten Ali Koç başkanlıkta 2. dönemini yaşıyor, bir çok kulüp başkanı da evinde oturuyor olurdu.

YORUM YAZ