MENÜ

Özgür Ljajic'le her şey mümkün

Abone Ol Google News

Beşiktaş’ın kadrosu lig ortalamasının üzerinde bir yaş ortalamasına sahip. Fakat; Pektemek, Lens, Ljajic, Dorukhan ve Güven devreye girdikten sonra oynayan 11’in yaş ortalaması düştü ve enerjisi tatmin edici seviyelere yükseldi. Beşiktaş atletizmle fark yaratan bir takım değil, Güneş döneminde de hiç olmadı. Asıl farkı topla ilişkide yarattıkları için üst üste 2 şampiyonluk gelmişti. Ljajic’in oynamaya başlaması Beşiktaş’ı henüz düze çıkarmış olmasa da en kritik virajlarda ayakta tutmaya yetti. Tabii buradaki kritik soru şu; hangi Ljajic? Elbette Ankaragücü maçındaki 10 numara Ljajic.

Haberin Devamı

Maçın senaryosunu belirler

Kendine konforlu bir özgürlük alanı bulan, frikiklerin başına güvenle gelen Ljajic. Boşnak asıllı yıldızın en verimli olduğu bölge forvet arkası. Galatasaray derbisinin bir bölümünde sol kenarda da oynadı. Ama bu bir acil durumdu. Alanya karşısında özgür bir Ljajic ile her şey mümkün. Sergen Yalçın, Ljajiç’in birkaç versiyon öncesiydi. Kendi gibi bir zekayı sahada savunmak için neler yapacağı maçın senaryosunu belirler.

Haberin Devamı

Ön plana kim çıkar?

Beşiktaş için senaryoyu belirleyen oyuncu Ljajiç olur. Alanya adına ise teknik direktör Sergen Yalçın. Belki devamlılık sorunu olabilir ama en az futbolculuğu kadar zeki bir teknik adam.

Kısa mesaj

Beşiktaş’ı Alanya’dan sonra Trabzon ve Kasımpaşa maçları bekliyor. Devrilmeden bu virajları dönerse devre arasında mutlaka santrforla birlikte Babel krizini çözmek zorunda. Aksi halde şampiyonluk kolay değil.

YORUM YAZ