MENÜ

Oyunda Kartal, tabelada Arsenal

Abone Ol Google News

'Dik oyun' aslında geçen sezon Hami Mandıralı'nın Mustafa Akçay'ın yerine gelmesinin ardından futbol literatürümüze kazandırdığı güzel bir oyun tanımıydı. Arsenal, iki haftası geriden kalan Premier Lig'de yüzde 65 topa sahip olarak bu alanda sezonun en iyisi olmayı başardı. Bu istatistik Topçular'a rakibe az pozisyon verme imkanı tanıdı. Wenger, yıllardır hayalini kurduğu kusursuz pas takımını bulabilmek adına bu sezon Alexis Sanchez hamlesini yaptı. Sanchez'i tercih etmesinin birinci nedeni model aldığı Barcelona'nın 3. bölgesine Messi'nin yokluğunda hareket kazandıran isim olması. Fakat ne Arsenal Barcelona seviyesine yükseldi, ne de Sanchez puslu şehre uyum sürecini aşabildi. Mesut'un Dünya Kupası'nın ağırlığını hala kollarında hissediyor oluşu ve sezona geç girişi de maç boyunca Arsenal'in pozisyon üretim merkezini sekteye uğrattı.

Haberin Devamı

Beşiktaş, orta alanda Arsenal'e karşı planladığı baskıyı maç boyunca kurdu. Ramsey'in yokluğunda Atiba ve Veli'nin savunma dirençleri Beşiktaş'ın 3. bölge oyuncularına daha fazla cesaret olarak yansıdı. Şayet Olcay ve Oğuzhan; Demba Ba'nın özgüven seviyesine çıkabilselerdi Arsenal için herşey çok daha zor hale gelebilirdi.

Haberin Devamı

Arsenal'in özellikle de sahasında en iyi yaptığı şeyi yani pas zincirini kırmak için yüksek özgüven barındıran dik oyuna devam etmek Beşiktaş'a tur için gerekli o mucize golü getirirdi.
180 dakikanın tabelada kazananı Arsenal olsa da oyunun kazananı kesinlikle Beşiktaş.

İsmail'de ısrar edilmeli

Gibbs'in yokluğunda Monreal-Casorla'lı sol kanat Olimpiyat'taki ilk maçta sağ bek oynayan İsmail'i yıldız yapmaya yetmişti. İki sezona yayılan sakatlığına rağmen temposundan birşey kaybetmeyen Köybaşı, Arsenal gibi ritimli takımlara karşı denge unsurudur. Şayet elinizde Ivanoviç gibi stoperiniz yoksa orjinal bir beki ters kanatta oynatmak her zaman için size avantaj kazandırır. Zira bekleri stoperlerden ayıran en önemli özellik tempolarıdır. Stoperden bek devşirmek riskleri beraberinde getirir. Son yıllarda Toraman, Dany, Ersan gibi başarısız bek denemeleri ortadayken İsmail'in sağ bekte kullanılması Beşiktaş'ın çift kanadını aynı ritim düzeyine getirir.

Mühendislik hatası

Son yıllarda sakatlıklar yüzünden başı derde giren Wenger, bu sezon da kadro mühendisliği konusunda hayli eleştirileceğe benziyor. Geçen yıl Noel'e lider girmesine rağmen Ramsey'in sakatlığıyla bir anda tepe taklak olan Arsenal, ligi ancak 4. bitirebilmişti. Sagna'nın gidişiyle sağ beke Fransız milli Debuchy'yi alan Wenger, bu yıl da stoper rotasyonunu eksik bıraktı. Wenger, kasadaki milyon poundlara rağmen Vermalen'i Barcelona'ya satıp, Southampton'un sağ beki Chambers'i stoper rotasyonuna kattı. Gelecek vaad eden sağ beki 3 resmi maçın 2'sinde sağ, Everton karşısında da sol stoper oynatan Wenger, Beşiktaş önünde Mertesacker-Koscialny tandemine sarıldı. Demba Ba ve Pektemek'in birbirlerine yakın çıktıkları tüm akınlar Mertesacker için büyük tehlikeydi.

YORUM YAZ