MENÜ

Önce hoca sonra kadro

Abone Ol Google News

Ülke futbolunun içine düştüğü sarmaldan kurtulamamasının sebebi doğru düzenin ne olduğuna bir türlü karar verilememesi. Fenerbahçe’de Ali Koç ile birlikte gelen tüm futbol yapısının bağlı olduğu Comolli yapısı işlemedi. Şimdi Koç’un önünde yeni bir sayfa açmak için yeterli zaman var. Comolli-Cocu projesinin başarısızlığını bir kenara bırakarak ‘Sportif Direktörlük’ yapısını devam ettirip ettirmeyeceğine karar vermeli. Erol Bulut iyi bir futbolculuk kariyerinin ardından Abdullah Avcı ile başlayan antrenörlük hayatını başarıyla inşa etti. Bulut, Alman’dan ziyade biraz daha İtalyan teknik adam tarzını yansıtıyor. Oyuncu grubundan taktiksel sadakat bekliyor, oyunun her bir sahnesini futbolcularına ezberletiyor ve yaş ortalamasına bakmaksızın dirençli kadrolar yaratabiliyor. Fenerbahçe yönetimi Erol Bulut’la çalışır mı çalışmaz mı onu ben bilemem adı sık geçtiği için söylüyorum, Erol Bulut, Fenerbahçe için yanlış bir tercih olmaz.

Haberin Devamı

Kadro planı değişmeli

Fenerbahçe mali sıkıntılarına rağmen Ali Koç döneminde üç tam bir yarım transfer sezonu geçirdi. Fakat kadro planlamasının doğru yapıldığını söylemek zor. Yeni dönemde antrenörü ve oyun tarzını belirledikten sonra ilk yapılması gereken Fenerbahçe’nin savunma hattının baştan aşağıya değiştirilmesi. Serdar Aziz standart ama faydalı bir stoper, yanına dominant stoper bulunmalı. Hasan Ali yeterli bir sol bek gibi görünse de onu geçecek bir sol bek tartışmasız alınmalı. Oyunda yanma hakkını bu sezon fazlasıyla kullanan Isla’ya ise teşekkür edilmeli.

Haberin Devamı

Vedat giderse...

Sezon sonunda virüsün etkileri ne olur bilinmez ama hayat normale döndüğünde Fenerbahçe kadrosunda en çok para edecek futbolcu Vedat Muriç olur. Vedat, Fenerbahçe yönetiminin nakit akışı sağlamak ve transfere alan açmak için elinde kuvvetli bir koz. Malum, transfer bütçelerinde en büyük alanı genelde forvetler tutar. Vedat’ın satışından gelmesi muhtemel paranın yine santrfora gideceği unutulmamalı. Bundan sonrası biraz da yeni antrenörün oyun tarzına uygun santrfor modelini talep etmesine bakar. Fizik olarak onun kadar güçlüsünü bulmak kolay değil ama yeni oyun tarzında o kadar güçlüsüne ihtiyaç olmayabilir.

YORUM YAZ