MENÜ

O golü yeme diye Topal stoper!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Aykut Kocaman için geriden oyun kurmak önemli farkındayız. Skrtel’in yanında orta sahadan bozma stoper kullanması bu yüzden. Peki öyleyse Fenerbahçe kalecisi neden aut atışını merkeze uzun vuruyor da stoperler açılıp top almıyor! Çünkü Mehmet Topal iyi ön libero ama kötü stoper. Fenerbahçe iyi bir stoperi olmadığı için Graz’dan gol yedi, Göztepe’den ikinci golü yedi, dün gece de Kameni’nin degajından gol yedi. Rakibin karşıladığı topu Topal’ın anlamsızca rakibin önüne düşürmesi büyük beceri gerektirir doğrusu. Elbette Skrtel’in ceza sahasında ayakta kalamayıp yediği çalım da cabası. Bunlar hep erken uyarı. Kjaer-Skrtel tandeminden buralara gelmenin bedeli ağır olabilir. Bu takımın orijinal stopere ihtiyacı var.

Ah Ozan ah!

TFF 14 yabancı kuralını ocak 2015’te karara bağlayıp, 2015/16 sezonuyla hayata geçirmişti. İşte Ozan bu kural geçişine rağmen gelecek vaat eden oyuncu statüsünde Fenerbahçe’ye 7 milyon Euro’ya transfer olanlardan. Geldiğinde Milli Takımın banko oyuncusu, hatta gelecekteki Atletico Madrid futbolcusuydu. Şanssa şans, formaysa forma, ilgiyse ilgi. Gelinen nokta onun adına kaygı verici doğrusu. Yanına pas veremez hale gelmek için büyük çaba gerek. Sorun yabancı kuralında değil sorun futbolcuların ufuk çizgisinde. Futbolcu var oynadıkça gelişir, futbolcu var oynadıkça yok olur. Sanırım Ozan ikinciye doğru gidiyor.

Topun canı çıkıyor

Fenerbahçe’nin santrforu olmak zor iş. Top oraya gelene kadar canı çıkıyor. Merkeze bir değil iki tane yetenekli oyuncu lazım. Ligde Giuliano’nun takıma girmesi yetmez Ekici’nin de geçiş oyuncusu olmasına ihtiyaç var. Yoksa Ahmethan’ı öyle bir yapının önünde izlemekle Ozan’lı orta sahanın ucunda izlemek aynı değil. Santrfor Soldado ya da Van Persie olmuş bir şey değişmez. Böyle bir skor şok edici gerçekten. Rövanşta 2-0’ı çevirmek kolay olmayacak elbette. Ama imkansız da değil.

YORUM YAZ