MENÜ

Newton varken...

Abone Ol Google News

Trabzonspor sezona Ünal Karaman ile başlayıp Hüseyin Çimşir ile şampiyonluğu kaçırdıktan sonra Eddie Newton ile Türkiye Kupası'nı kazandı. Şimdi ise yeni teknik direktör arayışına girdi. Fakat bu arayış kanımca fuzuli bir arayış. Nitekim halihazırda elinde altın değerinde bir antrenör var. Trabzonspor için en mantıklı seçenek bünyesinde zaten; Eddie Newton... Newton’u 90’larda futbolculuğundan bilenler bilir. Sert ve sağlam bir orta sahaydı. Di Matteo ile merkezde ikili oynadılar. Antrenörlüğe 2008’de Roberto Di Matteo ile başladıktan sonra West Brom ve Chelsea’ye de İtalyan hocayla birlikte taşındı. Sonrasında Guus Hiddink ve Frank Lampard’ın yardımcılıklarını yaptı. Umut vadeden ve Chelsea’nin gelecekteki antrenörü olarak görülen bir teknik adam.

Haberin Devamı

Futbol aklı ‘Newton’ demeli

Newton’u Chelsea’den alıp getiren futbol aklı yeni sezonda takımı ona teslim edebilmeli. Belki şehir ve camia daha bilinen bir antrenörü istiyor olabilir. Ama dedim ya Newton gibi değerli bir antrenörü alıp Trabzonspor’a getiren futbol aklının hamasetle değil mantıkla iş yapması gerekir. Newton’un futbol felsefesine gelince; sanırım en önemli kısımlardan biri bu Trabzonspor camiası için...

Haberin Devamı

Egosuz ve medeni

Eddie Newton’u ülkeden en iyi tanıyan teknik direktör ve Tivibuspor’dan değerli program partnerim Koray Palaz. Newton’u ve felsefesini Koray hocadan dinlemek en güzeli; Egosuz ve medeni ilişkili bir antrenördür. Gullit ve Vialli gibi dünya yıldızlarıyla oynadığı için yıldız oyuncu yönetiminde çok başarılıdır. Defansif bir orta sahaydı ama ofansif futbol oynatır. Golü bulduktan sonra geri yaslanmaz, topu önde tutar. Kulüpte organizasyon becerisine önem verir çünkü 35 yıl boyunca müthiş bir organizasyonun içinde futbol hayatını sürdürdü.

YORUM YAZ