MENÜ

Netice oyunu!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin bu sezon oynamaya çalıştığı şeyin adı en basit tabirle ‘Bekliyorum seni’ oyunu. Orta sahada üç ön libero ile oynanan hangi maç Fenerbahçe için parlak
geçti hatırlayan varsa beri gelsin. Başakşehir kalecisi Faruk’un heyecandan dizleri titrerken Fenerbahçe’nin oyun merkezini her zamanki gibi orta yaydan öteye taşıyamaması artık alıştığımız bir durum. Ama Advocaat’ın bu yöntemi Fenerbahçe’yi hedefe götürüyor.

Kazandığı sürece haklı. Başakşehir’in güçlü oyununa karşı 2-0’dan dönmek kolay değil. Neticede Advocaat bu sezon hiç derbi kaybetmedi, hatta Galatasaray’ı iki kez yendi.
Başakşehir’e karşı 2-0’dan oyunu çevirdi. Advocaat’ın bu oyunu izleyene keyif vermiyor, zaten o da bunun aksini iddia etmiyor. Yani futbolu halk için oynatmıyor. O da sanat sanat içindir akımının temsilcisi.

Cengiz ile Salih’in farkı Fenerbahçe’nin 18 kişilik kadrosunda bulunan ve Alper’in yokluğunda kupa maçında bile kulübede oturan Salih ile onun yetiştiği topraklarda büyüyen Cengiz Ünder arasındaki gelişim farkını görünce kıyasa mecbur kalıyor insan.

Yetenekli genç sporcuların en büyük düşmanı beklentidir. Salih, beklentinin bitirdiği, Cengiz ise özgürlüğün geliştirdiği nefis birer örnek. Salih, Fenerbahçe’de Alex olsun diye
beklendi, Cengiz gözlerden uzak attığı imzanın ardından her geçen gün üzerine koydu. Salih oynadıkça güvenini kaybetti, Cengiz süre aldıkça açıldı. Salih baskıyla büküldü, Cengiz baskıyı yenmeyi öğrendi.

Salih; Aykut Kocaman ile tam ritmini buluyorken, Ersun Yanal, Garcia, Spaletti, Pereira ve Advocaat’ın kollarına savruldu, Cengiz; kendini Abdullah Avcı’nın güvenli kollarına
bıraktı. Özetle Cengiz oldu Salih olamadı. Başakşehir için tehlike çanları Rize maçından sonra yaşanan kavga hadisesi son derece vahşice görüntüler.

İzledikçe içim burkuluyor. PFDK’nın verdiği cezalardan bağımsız olarak söylüyorum, o olayın en büyük hasarı Başakşehir’in gönüllerdeki fotoğrafını buruşturmasıdır. Abdullah Avcı’nın yarattığı sempatik Başakşehir imajını yerle bir etmesi en az şampiyonluk kadar önemli olsa gerek.

Başakşehir, hafta sonu lider Beşiktaş ile oynayacak. Savunmadaki taşıyıcı kolon Epureanu cezalı, Yalçın PFDK’dan ve kulüpten cezalı, Mahmut’un dün RVP’nin darbesiyle
burnu kırıldı. Neresinden bakarsan bak Başakşehir için tehlike çanları çalmaya başladı.

YORUM YAZ