MENÜ

M'Vila ayakta kalır

Abone Ol Google News

Fenerbahçe’nin Mehmet Topal’ın ardından yapacağı hamle takımın düzeyini belirleyecek unsurların başında geliyor. Şu ana kadar Fejsa, Luiz Gustavo ve son olarak Yann M’Vila gündeme geldi. Fejsa diğer ikisinin yanında en zayıf halka. Gustavo büyük kalite. M’Vila hayli sert, sahada oyun olarak asla dayak yemeyen, savunmanın temelini oluşturan bir ön liberodur.

Haberin Devamı

Stoperleri rahatlatır

Rennes’deki istikrarı ona Fransa Milli Takımı’nın kapılarını açmış ama o Rusya Ligi’ni seçerek büyük hata yapmıştı. Kariyeri bambaşka şekillenebilirdi. Zira Sunderland’de kiralık oynarken gösterdiği performans ne kadar kaliteli olduğunun ispatıydı. Topla ilişkisi Gustavo kadar olmasa da Fenerbahçe savunmasının önünü süpürür, stoperleri rahatlatır, iyi duvardır.

Kjaer mantıklı transfer

Fenerbahçe’nin Simon Kjaer’i yeniden kiralaması transfer döneminde alacağı en mantıklı kararlardan biri olacak. Fenerbahçe ile dokusu uyuşmuş bir oyuncunun geri kazanımı hiç de zor olmasa gerek. Kjaer gelirse Skrtel’e kulübün istediği şartlarda imza attırılma olasılığı yükselir. Serdar ve Sadık ise rotasyonda kadroya derinlik katar. İdeali budur. Aksi halde hazırlık maçlarında izlediğimiz Jailson’un stoper oynama ihtimali Fenerbahçe taraftarının kalp ritmini bozabilir.

Haberin Devamı

Ferdi, Arda mı Salih mi?

Bir yanda transferler öte yanda hazırlık maçları ama sanırım en çok da Ferdi Kadıoğlu neden oynatılmıyor tartışması... Fenerbahçe taraftarı Alper’e değil Ferdi’ye yatırım yapılmasını istiyor. Merih Demiral meselesi henüz tazeyken böyle düşünülmesi de doğal. Ferdi, Hollanda alt yaş kategorilerinin tamamında forma giymiş, son olarak Hollanda U21’in 10 numarası olmuş bir yetenek. 4 hazırlık maçında sadece 10 dakika sağ bekte kullanılması bana da tuhaf geliyor. Bu konuda Yanal’a güvenmek gerekir diye düşünüyorum. Zira Manisa’dayken Arda’yı sağ bek oynatıp savunmasını geliştirdiğine ve parlatıp Barcelona’ya uzanan serüvenine katkı sağladığına şahit olduk. Keza Caner’i sol bek yapan da o. Bunlar dolu tarafı. Boş tarafında ise Salih Uçan duruyor. Ferdi konusunda Ersun hocanın fikirlerini bilebilsek keşke. Onda hangi ışığı gördüğünü detaylı anlatsa. Yoksa başı çok ağrıyacağa benziyor.

YORUM YAZ