MENÜ

Lyon kazandı ama korkutmadı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Lacazette ile Fekir’e çok bağımlılar. 3-0 yenmelerine rağmen Lyon’un savunması hala çok sorunlu. Baskı oyununa geçmek için de ilk 20 dakikada duran top golünü çok arıyorlar. Beşiktaş tecrübeli bir takım ama yine de gereksiz duran top vermemek bu maçın anahtarı olur.

Beşiktaş, Lyon ile eşleştiği günden beri işler Fransız ekibi için çok da iyi gitmiyordu, taa ki Metz’i deplasmanda 3-0 yenene kadar. Skor, oyunun yansıması değil önce oradan başlayalım. Lyon, PSG yenilgisi ve Rennes beraberliğinin ardından mutsuz bir takıma dönüştü. Lacazette ile Fekir’e çok bağımlılar, bu ikilinin mutsuzluğu tüm takıma sirayet ediyor. Fekir, Rennes’e karşı 79’da oyuna alınmasına çok içerlemişti, Metz maçının ilk yarısını neredeyse oynamadan geçirdi. İkinci yarıyla birlikte Fekir sırtını dönüp blok arasında pas istedi, aldı, döndü ve top kaybetmedi. Metz karşısında maçı çözen detay Fekir’in oynamaya karar vermesiydi aslında. Lyon, Metz’i yenerek 2017 yılındaki ilk deplasman galibiyetini elde etti. Lyon’un içeride cumartesi gecesi Lorient ile oynayacağı maç 13 Nisan’daki Beşiktaş randevusuna ışık tutacağa benziyor.

Duran toplar eşleşmenin anahtarı

Metz’i 3-0 yenmelerine rağmen Lyon’un savunması hâlâ çok sorunlu. Diakhaby ağır stoper. Hücumda gelip duran toplara vuruyor ama arkaya koşularda teslim oluyor. Nguette’e karşı arkasına yediği koşularla pozisyon verdi, karta da yakın bir oyuncu. İşte Beşiktaş’ın en hayıflanacağı konu bu. Aboubakar’ın üç maç ceza alması ve Lyon serisinde oynamayacak olması en büyük handikap. Lyon, baskı oyununa geçmek için ilk 20 dakikada duran top golünü çok arıyor. Bu yüzden Valbuena ve Fekir’in faul alma numaraları hücum senaryosunda yazılı. Beşiktaş tecrübeli bir takım ama yine de gereksiz duran top vermemek bu maçın anahtarı olur.

Valbuena’yı çizgiye sürmeli

Valbuena, Lyon’un hücumdaki üçüncü oyun kurucusu. Sol önde çizgiye basmadan bir orta saha oyuncusu gibi içeriye kat ediyor ve topu sağ ayağına düşürmeye çalışıyor. Öncelikle Gökhan Gönül’ün Valbuena’yı çizgiye itmesi, peşinden de Atiba’nın şut perdesine çok ihtiyaç olacak.

Tek farklı mağlubiyet...

Gonalons, Beşiktaş’a karşı cezalı, Genesio’nun merkezde Tousart ve Tolisso, önlerinde de Fekir ile başlama ihtimali çok yüksek. Son olarak iddiamı yineliyorum; Beşiktaş, Lyon’dan beraberlik ya da 2-1, 3-2 gibi tek farklı mağlubiyetle dönerse turu İstanbul’da geçebilir.

Tolisso ve Fekir’siz sıradanlar

Lyon Teknik Direktörü Bruno Genesio Metz’te Fekir’i forvet arkasına koyup 4-2- 3-1 oynadı. Muhtemelen bunu hem Lorient hem de Beşiktaş’a karşı uygulayacak. Fakat burada büyük bir tercih hatası yaptı. İki ön libero Gonalons ile Tousart’ı merkezde kullanarak Mehmet Topal-Souza kısırlığına düştü. Lyon orta sahası için Tolisso olmazsa olmaz oyuncu. Tolisso-Lacazette değişimiyle 4-3-3’e döndüklerinde maçı kopardılar. Hızlandılar ve duran top savunmasından hücuma çok hızlı geçip Ferri ile nefis bir kontratak golü attılar.

YORUM YAZ