MENÜ

Lyon Başkanı empati yapar mı?

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Lyon, Beşiktaş ile eşleştiği günden beri maç takviminden şikayetçi. Türkiye’deki referandum sebebiyle temsilcimizin 13 ve 20 Nisan arasında lig oynamaması ve Lyon maçlarına dinlenerek çıkacak olması Fransızlar’ı fazlasıyla rahatsız ediyordu.

Lyon Başkanı Jean Michael Aulas, 1987’den beri görevde ve gerek UEFA gerekse Fransa Futbol Federasyonu’nda etkili. Sanırım buna güvenerek Beşiktaş maçı öncesi kendi taraftarının çıkardığı olayları gerekçe gösterip 20 Nisan’daki rövanşı seyircisiz oynamayı talep edecek kadar gözünü kararttı.

Bastia’da dayak yediler

Beşiktaş hafta sonunu dinlenerek geçirirken, Lyon’lular, Bastia deplasmanına gitmek istemiyorlardı. 7 as oyuncuyu Lyon’da bırakıp Bastia’ya ulaştıklarında tam da istedikleri gibi bir atmosfer buldular. Bastia taraftarı maçtan önce sahaya inerek, Depay ve kaleci Lopes başta olmak üzere tüm futbolculara saldırdı. Perşembe gecesi Lyon’da olduğu gibi Bastia’da da yeterli güvenlik önlemi alınmadığı için futbolcular soyunma odasına güç bela kaçarak maçı oynamak istemediler. Başkan Aulas, yine olayların ortasındaydı ama hakemler maçı oynattı. Devrenin bitiş düdüğüyle Lopes kendisini uyaran Bastia’lı bir yöneticiye yumruk atınca tribünler yine aşağıya indi. Fransa’da görmeye çok alışık olduğumuz bir durum değil doğrusu.

Zorlu Bastia deplasmanında maçı oynamak istememelerine rağmen tek devre de olsa sahaya çıktılar ama dayak yiyerek döndüler. Muhtemelen Bastia ağır ceza alacak ama Lyon’lular Beşiktaş maçı öncesi tahmin ettiklerinden daha çok hırpalandılar.

Beşiktaş’a ceza mantıksız

Lyon Başkanı Aulas, Bastia’da yeterli güvenlik önlemi alınmadığından şikayet edebiliyorsa Beşiktaşlılar’ın ve Başkan Fikret Orman’ın da böyle bir hakkı olduğunu hatırlamalı. UEFA talimatları gereği ev sahibi kulüpler stat güvenliklerini sağlaması gereken birinci tüzel kişiliklerdir. Yani Lyon’lular, kendi sahalarında güvenliği sağlayamadıkları için İstanbul’daki maçın seyircisiz oynamasını isteyemezler. Bastia’da Lyon Kulübü ne kadar suçluysa, Lyon’daki maçta Beşiktaş o kadar kusurludur. O yüzden UEFA’nın 20 Nisan’daki maçta Beşiktaş’ı cezalandırması hukukla da mantıkla da izah edilemez. Umarım Lyon Başkanı Aulas, biraz olsun Beşiktaş’ı anlamıştır.

YORUM YAZ