MENÜ

‘Lüks'ün konforunu sürebilir mi?

Abone Ol Google News

Weghorst, 7 maçın tamamına ilk 11 başladı ve 6’sında 90 dakika sahada kaldı. Hollandalı futbolcunun santrforluk yorumuna bakarsak içinde biraz Elmander ruhu, biraz da Mario Gomez becerileri barındırdığını görürüz. Valerien Ismael için ise Weghorst ön alandaki şiddetli baskı fitilini ateşleyen bir tetikleyici. Beşiktaş’ın, rakibin oyun kurulumunu bozan planı Weghorst’tan başlıyor ve geriye doğru herkes o baskı halkasına ekleniyor. Zinciri kıran ise ilerleyen dakikalarda fiziksel formun düşmesi. Zira bu çok yüksek efor talep eden bir oyun senaryosu. Buna rağmen 7 maçın 6’sında 90 dakika sahada kalması, uzatmalarda bile geriye sprint atabilmesi ve bu sürelere 3 gol, 4 asist eklemesi Weghorst’u Ismael’in başrol oyuncusu yapıyor.

Haberin Devamı

Kazanmanın anahtarı...

Fenerbahçe’nin oyun kurulumunda Szalai’nin yüzde 89 pas isabet ortalamasının yeri büyük. Derbide Ismael’in Weghorst’tan öncelikli beklentisi; Szalai üzerindeki baskıyı maksimum şiddette yapması olacaktır. Geriden oyun kurma portföyü geniş olan Fenerbahçe’yi kaleci Altay’dan çıkmaya yöneltmek Ismael için kazanmanın anahtarı gibi görünüyor. Beşiktaş derbide topa sahip olarak kazanamayacağının farkında.

Haberin Devamı

Çabuk karar veriyor...

İki takım da topu 3. bölgede baskıyla elde ettikten sonra rakip kaleye en hızlı giden planla oynuyorlar. Sanırım Ismael, bunun için Dele Alli’yi 11’de santrfora yakın kullanıp Weghorst’un baskı kalitesini pozisyona çevirmenin hesabını yapacağa benziyor. Son 1 yılı formsuz geçirse de Alli’nin Tottenham’da en iyi yaptığı şeyin hızlı düşünüp çabuk karar vermesi olduğu söylenebilir. Ismael, böylesine önemli bir derbide Dele Alli’yi kullanarak sahip olduğu ‘lüks’ün konforunu sürmek isteyebilir

YORUM YAZ