MENÜ

Kupa cesurların işidir

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Selçuk, Sneijder, Podolski’nin 13. dakikada yaptığı frikik organizasyonu maçın röntgenini çekmemiz adına önemli bir göstergeydi doğrusu. Sezondaki tüm hedeflerini kaybedip kaderini finale bırakmış Galatasaray’ın oyun iştahı ve ön alandaki baskısı Fenerbahçe’nin 8 aydır edindiği tüm oyun pratiğini bozmaya yetti. Bozmaya yetti diyorum çünkü Fenerbahçe antrenör takımı olmadığını dün gece bir kez daha gösterdi. Transferdi, Gönül’dü, kaçan şampiyonluktu derken Fenerbahçe’nin ruhen finale gelememesi de bu yüzdendi.

Pereira sezonu zehir etti

Riekerink’in sağ bekte Semih Kaya’yı tercih etmesinin dışında tüm planlarının işlediği söylenebilir. Volkan ya da Alper’e karşı Semih’in zaaflarını kapatmak için Selçuk’un fedakarlık yapması gerekti. Sneijder sakatlanıp çıktıktan sonra Chedjou’nun girişi bile Selçuk’u merkeze getiremedi. Normal şartlarda Fenerbahçe’nin orta sahayı alması gerekirdi. Fakat Pereira’nın oyuna hamlesi Van Persie-Fernandao düzeyinde kalınca Souza’nın merkeze oturup takımı öne taşıması beklenemezdi. Aslında Pereira’da eksik olan şey cesaret. Defansif kaygıları o kadar belirgin ki, Souza ile Topal’ı ayırmayıp hücumu riske edebiliyor. Portekizli hoca, sezonu kendine de Fenerbahçeliler’e de zehir etti. Sanırım Pereira’nın Fenerbahçe’nin başında kalma ihtimali olduğunu karısı bile düşünmüyordur.

Bu malzemeye bu lezzet

Galatasaray’da santrforsuzluğun yaradığı tek isim Yasin Öztekin. Riekerink’in elinde ortalama bir santrfor bile olsaydı Podolski’yi sola, Sinan’ı sağa koyarak oyunun rengini değiştirebilirdi. Yasin önüne istediği topları almasına rağmen bekin arkasına inemedi, çünkü denemedi. Hollandalı hocanın elindeki malzeme bu. Galatasaray, ikinci yarı baskıyı yemesine rağmen kalesinde tehlikeli sayılacak pozisyon vermeden kupaya uzanarak sezonu kurtardı. Kimse kaptanın okyanusta hangi dalgaları aştığına bakmaz, geminin limana gelip gelmediğine bakar. Galatasaray üst üste 3. kez kupayı kazandı. Galatasaray, Avrupa vizesini almakla kalmadı, Podolski’yi, Muslera’yı elinde tutma yolunda da çok çok önemli bir adım attı.

YORUM YAZ