MENÜ

Koşanı değil uçanı lazım!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Son 5 yılda ağırlıklı olarak gelişim transferleri yapan Fenerbahçe bu yaz dünyasını değiştirdi. Oyuncu kalitesi bu kadar yüksekken Vitor Pereira’nın oyun kalitesini aynı seviyeye çıkarmak için doğru modeli artık bulması gerek. Van Persie’nin sağda olduğu 4-3-3, ön alanda çubuklu yoğunluğu sağlaması açısından anlaşılır bir sistem. Fakat ‘Uçan Hollandalı’ kanatta oynadığında ‘Koşan Hollandalı’ya dönüşüyor. 29. dakikada Nani kontra atakla topu getirip santraforla buluşturmak için bölgeye kestiğinde Van Persie kadrajda bile yoktu. Tıpkı 40’daki Hasan Ali ortasında olduğu gibi. Golün fotoğrafı da bu yüzden biraz sıra dışı, hatta garip. Soldan çizgiye inip ortalayan Persie, golü yapan Nani. Doğru fotoğraf için objelerin yer değiştirmesi gerekiyor. Persie taşıyıcı değil, bitirici oyuncu. Yani Persie’den koşan değil, uçan Hollandalı olması bekleniyorsa geri koşmasının önüne geçilmeli.

Prandelli sendromu

Geçen sezon Galatasaray’da Melo ile Selçuk varken savunma kaygısıyla Dzemaili’yi de merkeze koyarak kanat oyunundan feragat eden Prandelli tamiri zor arızalara yol açmıştı. Souza ile Mehmet Topal da Kadıköy’de fazla garantici bir tercih gibi geliyor bana. Antalya karşısında oyun fena halde Ozan-Alper’in enerjilerine muhtaçtı. Pereira öne oynayan tempolu takım hayalini sanırım 8 numaradaki tercihine göre gerçekleştirecek ya da gerçekleştiremeyecek.

Nani çok canı kurtardı

Bu oyun modelinin defoları Kadıköy coşkusuyla bertaraf edilebilir. Ama forvet zenginliği ile pozisyon zenginliği arasında zıt bir ilişki var. Topun ayakları yaktığı son bölümde ceza yayı civarı frikikler önemli fırsatlardır. Pereira, Porto’da Moutinho, J.Rodriguez, Fernando varken Lucho Gonzales’i de Marsilya’dan çağırmıştı. Hocanın frikikçileri Porto’da çok yaktı. Nani dün gece uzatmadaki frikiğiyle çok canı kurtardı! Pereira da dominant frikikçisini buldu.

YORUM YAZ