MENÜ

Kjaer giderse hesap karışır

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Aykut Kocaman Fenerbahçe’ye zor bir dönemde geldi. UEFA’nın kriterleriyle transfer yapmak kolay değilken takımı değiştirmesi ve yarıştırması da kolay olmayacak. Bunun için oyuncu satmak zorundalar. Kjaer, Sevilla’ya 12 milyon Euro civarına giderse Fenerbahçe transferde rahat bir nefes alır almasına da Kocaman sahada o nefesi alabilir mi, orası tartışılır. Kjaer-Skrtel ikilisi geçen sezon ligin en iyi tandemiydi. Kjaer giderse defansta büyük bir gedik açılır. Neustadter ya da devşirme Topal’la sezonu bitirmek büyük risk. Stoperi bozmak yerine RvP’yi ikna etmek daha mantıklı bir seçenekmiş gibi duruyor.

RvP’nin satılması daha mantıklı

Fenerbahçe, Robin Van Persie’ye Türkiye Ligi standartlarının çok üstünde bir maaş ödüyor. İki yıldır hiç olumlu geri dönüş alamamasına rağmen bu sezon da ödemeye devam edecek. RvP sağlıklı kalabilse kazandığı para az bile, buna şüphe yok. Ama kulüp doktorlarının yaptığı açıklamalar ışığında Aykut Kocaman onun üzerine sezon planı yapamayacağa benziyor. Kjaer ya da Skrtel gibi pozisyonlarının en iyilerini satmaktansa RvP’yi Feyenoord’a göndermek çok daha mantıklı bir seçenek olur. Fenerbahçe, RvP kalsa bile önüne santrfor alacak, Sow dönebilir ve ekim gibi Fernandao da katılırsa sorunsuz bir forvet rotasyonuna sahip olabilir.

Ozan’ın sorunu!

Ozan Tufan, Bursaspor’da 20 yaşına kadar ne öğrendiyse Fenerbahçe’de onunla idare edeceğini sanıyor. Bu çok büyük bir yanılgı. Oysa İstanbul’a geldiği gün Atletico Madrid oyuncusu olacağı günün hayalini kurmalıydı. Tamam 3. sezona 3. farklı hocayla başlıyor olabilir ama Topal da, Alper de, Kjaer de aynı durumda. Onlar seviyelerini koruyabiliyorlarsa Ozan da koruyabilmeli. Neticede A Milli Takım’ın banko oyuncusundan bahsediyoruz. Ozan’a yeni transfer Eljif Elmas’ın sosyal medya hesabına bir bakmasını tavsiye ederim. 99 doğumlu bir futbolcunun nasıl Ronaldo fiziği yaptığını görmesinde fayda olabilir. Çünkü fizik yeterli olmadığında beyin ayağa hükmetmiyor. Ozan’ın sorunu biraz da bu, çözümü ise hiç zor değil. Önce iyi bir diyet, biraz kas kütlesi sonra futbol gelişimi.

Hâlâ Lens’e ihtiyaç var

Kimse Dirar’dan mucize beklemesin. Nabil Dirar, Monaco’da oynadığı 5,5 sezonda hiç bir zaman süper star değildi, hele geçen sezon Bernardo Silva uçarken kulübede bekledi. Fenerbahçe taraftarı Dirar’dan Lens performansı beklerse hayal kırıklığı yaşar. Çok farklı tarzları var. Lens ikili mücadele kazanan, ayakta kalan, hep kaleye giden sorun çözücü bir forvetti, Dirar pas seçeneği arayan ama daha az sorun çözen bir oyuncu. Arada fark var. Fenerbahçe santrfor ile birlikte Sunderland’te iyi bir hazırlık dönemi geçiren Lens’i alabilirse sorununun çok önemli bir bölümünü çözmüş olur. Aykut hoca takımının 3. bölgede kalma süresini artırmayı planlıyor ve bunun için hala Lens’e çok ihtiyaç var.

YORUM YAZ