MENÜ

Kırılma noktası

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Başakşehir’in ev sahibi olması bir avantaj gibi görünse de Fenerbahçe’nin kaygıdan motivasyon yaratma becerisi maçı dengeye getiriyor. Başakşehir puan sıralamasında olduğu gibi birçok istatistikte ligin zirvesinde. Fakat Emre Belözoğlu’nun yokluğu orta sahayı Fenerbahçe’den alma ihtimallerini zayıflatıyor, üstüne bir de Mossoro oynamazsa oyuna hükmetme konusunda işleri hayli zorlaşacak. Fenerbahçe, Başakşehir’e oranla daha düz bir takım olabilir ama fizik açıdan ligin en iyisi. Aykut Kocaman, uzun bir aradan sonra ilk kez Josef ile Topal’ı yan yana orta sahada kullanma şansını yakalayacak. Bu oyunu kurmak için sık sık orta yaya kadar çıkan Adebayor’un alanlarını kapatmak için iyi bir fırsat.

Valbuena mantıklı bir seçenek

Fenerbahçe, Trabzon deplasmanında yaptığı ön alan baskısıyla Başakşehir’i düzeninin dışına çıkarabilir. Aykut hocayı bu baskı oyununda en memnun edecek isim kesinlikle Alper olur. Epureanu-Attamah tandemine yapılacak baskı ile Volkan’ı uzun vurmaya zorladıkları her topu alma ihtimalleri yükselir. Kocaman’ın baskılı başlangıç planında Valbuena’yı düşünmemesi mantıklı bir seçenek. Zira 60’a kadar geri düşmezse maçı güçlü bitirmek adına önemli bir hamleye sahip olacaktır.

Ön plana kim çıkar?

Başakşehir’de Emre yokken stoperler baskıda topu çıkarırken uzun vurmak zorunda kalabilirler. Bu yüzden Adebayor oyunun kurulumuna daha fazla katılmak için orta sahaya gelecektir. Fenerbahçe Togolu santrfora perde için hem Souza hem de Alper’den maksimum faydalanmak zorunda olacak.

Kısa mesaj

Fenerbahçe ligin ilk yarısındaki Galatasaray derbisine de puan farkından dolayı kaygılı gitmiş ve yenilmemişti. Endişeyi motivasyona çevirme kabiliyetleri çok gelişmiş. Başakşehir kazanırsa fark 8 olacak. Ama Fenerbahçe kazanırsa 2’ye inecek ve zirvede yepyeni bir matematik ortaya çıkacak.

YORUM YAZ