MENÜ

Kendine yenilen takım

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Lyon’un en zayıf halkaları iki beki şüphesiz. Talisca frikik için topun başına geçtiğinde sağ bek Rafael, Babel ile eşleşti. Fakat Talisca orta yapmak yerine ezberin dışında Babel’e derin pas attığında Rafael gözüne far tutulmuş tavşan gibi kaldı, hamle yapmak isterken de kaydı ve düştü. Burada Talisca’nın akıl dolu pasını ve Babel’in müthiş sağ ayak şutunu alkışladıktan sonra Rafael’e teşekkür etmek gerek sanırım. Tabii bu teşekkür sadece bu pozisyonla sınırlı değil. Sakarlıktan gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştüğü ve kötü oyunuyla antrenörünü 52. dakikada diğer sağ bek Jallet’i oyuna almak zorunda bıraktığı için.

Baş döndürücü değişim

Tosiç’in sol bek, Babel’in sağ açık başladığı maçın ilk 20 dakikasında Q7’nin yokluğu çok fazla hissedildi. Marcelo’nun iki kaledeki inanılmaz performansına karşın Mitroviç’in stoperde yaptığı hatalar akıl almaz boyutlara ulaşmak üzereyken imdada Güneş’in zekası yetişti. Şenol hoca, Beşiktaş’ı resmen bir voleybol takımı gibi sahanın içinde döndürdü. 1-0’ı yakaladıktan sonra Mitroviç ön liberoya, Adriano sol beke, Babel sola, Cenk sağa, Talisca santrfora geçti. Bu baş döndürücü değişimle Beşiktaş skoru, oyunu, turu elinde tuttu desek abartmış olmayız. 20. dakikadan sonra oynanan 4-3-3’te Atiba’nın merkeze doğru yaptığı driplingler zihin açıcıydı doğrusu. Lyon’un şifrelerini çözmek için yapılacaklar listesinde; duran top savunmasında Marcelo’nun alacağı yüksek toplar ve Gökhan’ın Valbuena’yı çizgiye sürmesi ilk sıradaydı. Marcelo fazlasını yaptı, hücuma her gelişinde tehlike yarattı. Gönül sol ayağının üzerinde sağlam durdu ve onu mümkün olduğunca çizgide tuttu. Ama son 10 dakikada her şey tersine döndü. Maç 1-1’e gelmişken Fabri’nin geri pası hediye etmesi gerçekten inanılır gibi değil. Resmen kendine yenildi Beşiktaş.

Böyle hakem bulmak zor

Yakın zamanda Fenerbahçe, İvan Bebek; Beşiktaş, Craig Thompson faciasını yaşamışken İspanyol hakem Mateu Lahoz’un adil yönetimi çölde bir vaha etkisi yarattı. Fransız lobisine rağmen Lyon deplasmanında böyle bir yönetim görmek iyi geldi doğrusu. Zira maçtan önce oynanan oyunu görünce gözümüz korkmuştu. Başkan Jean Michael Aulas, Lyon taraftarlarına İstanbul’a gitmeyin diye çağrı yapıyor, 20 bin bileti Beşiktaş taraftarına satıyor, üstelik hiçbir güvenlik önlemi alınmıyor ve taraftar sahaya iniyor. İstanbul’daki maçı seyircisiz oynatmak için gereken tüm şartları sağlamış anlayacağınız Lyon Kulübü. Maçtan önceki sahaya inme hadisesi İstanbul’da yaşansaydı, Lyon bugünden itibaren yarı finaldeki rakibini bekliyor olurdu.

YORUM YAZ