MENÜ

Kâbustan zirveye

Abone Ol Google News

Mustafa Reşit Akçay, geçiş oyunu üzerine kitap yazacak hale gelmiştir sanırım. Ankaragücü’nü de hızlı forvetlerle harika bir geçiş takımına dönüştürmeyi başardı. Başakşehir’e karşı merkezde Lukasik ile topa baskı uygulayıp kazanılan topları çok çabuk rakip kaleye götürme üzerine kurulan plan erken meyvesini verdi.

Haberin Devamı

Skrtel bunu yaparsa...

Başakşehir az pas yapıp hızlı forvetleriyle hücum eden takımları stoperlerinin pozisyon bilgileriyle savunduğu için ilgin en az gol yiyen takımı. Fakat Lobzhanidze, Başakşehir’in ayarlarını bozan adam oldu. Önce Epureanu’yu geçti, peşinden Skrtel’i hızıyla zamanlama hatasına zorlayarak penaltıyı aldı. Rodrigues penaltıyı kötü atmasına rağmen Ankaragücü’nü öne geçirdi. Skrtel bu hatasıyla maçın tüm momentumunu elinden kaçırdı ve peş peşe hatalar yaparak kötü bir ilk yarı oynadı.

Kalite yükselince...

Başakşehir, Ankaragücü’nün hızlı hücum silahını düşünerek topu ön alanda daha çok tutmak adına Demba Ba-Robinho değişimiyle başladı ve Okan Buruk’un bu kararı maçın kaderini belirledi. Robinho sadece oyunun kalitesini yükseltmekle kalmadı, Aleksiç’e de golü hazırladı. Aleksiç ile Robinho’nun topla ince işçiliklerine İrfan Can da destek verince Başakşehir neredeyse top kaybetmeden ve geri koşmak zorunda kalmadan oynadı. Akabinde de Visca ile golü bularak maçı tamamen çözdü.

Haberin Devamı

Visca geriden geldiği için...

Başakşehir geçen yıllarda Visca’nın takımıyken bu sezon lider portföyünü genişletti. Bence en büyük farkı da burada yaratıyorlar. Sadece Visca’nın dominasyonunda ilerlemiyorlar artık Crivelli, Demba Ba, İrfan Can da fazlasıyla senaryoda rol alıyor. O yüzden Crivelli ve Demba Ba ligde 10 gole Visca’dan önce ulaştılar. Bu sezon Başakşehir daha çeşitli ve güçlü bir oyun oynuyor. Çünkü sahada Visca’nın dışında liderlere sahip.

YORUM YAZ