MENÜ

Kazanma sanatı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Yetenek maç kazandırır, takım oyunu şampiyon yapar. Michael Jordan’ın bu efsane sözünü Biliç sıklıkla ön bölge oyuncularına hatırlatmalı sanırım. Beşiktaş’ın Gaziantep’teki onbirinin yetenek zengini olduğuna şüphe yok. Sosa ile Oğuzhan’ın aynı anda sahada olduğu düzen, başlangıç değil, skoru bulmuşken fişi çekmek için planlanan bir kurgu olabilir.

Oğuzhan, Gökhan Töre, Sosa, biraz da Olcay bireysel yetenekleriyle kilidi açmak için ilk 45’te nafile çabaladılar. Belli ki, Biliç devre arasında bu dördünü karşısına alıp biraz Jordan’dan bahsetmiş.

Oğuzhan, Cenk’e asist yapma niyetiyle girdiği ceza sahasından golle çıkınca takım oyununun ne kadar büyük bir nimet olduğunun farkına vardı. Ama geç kaldı çünkü daha sevinirken tabelada numarasını gördü.

Okan Buruk bu sezon Kasımpaşa hezimetinin ardından yaş ortalamasını 26 seviyesine indirerek Gaziantep’i dinamik bir takıma dönüştürdü. Buruk’un, Beşiktaş’ın yetenek zengini ön bölgesine karşı uygulattığı markaj oyunun kalitesini hayli düşürse de Biliç’in golü bulduktan sonraki kontra tuzağı heyecan katsayısını artırdı. Beşiktaş, 2’yi hatta 3’ü bulacak pozisyonları üretti.

Tottenham maçını 6 eksikle kazandıktan sonra, Gaziantep deplasmanından da üç puanla dönmek için iyi takım olmak gerekir. Beşiktaş artık kazanma kültürüne sahip iyi bir takım.

Demba Ba, Veli, Pektemek, Ersan ve Sivok yokken bile bir haftada iki test maçını kazandılar. Şu an herşey Biliç’in istediği gibi ilerliyor. Ama unutmamak gerekir ki, Beşiktaş ligin ikinci yarısında tüm derbileri deplasmanda oynayacak. Ve şampiyonluğun yolu da oralardan geçer!

YORUM YAZ