MENÜ

Kayıp Timsah

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bursaspor, ligin 8. haftasındaki Osmanlı maçında 3 ’lü savunmaya döndükten sonra tam 7 haftalık yenilmezlik serisi yakalamıştı. Bu sistem süresince 14 gol attı, sadece 4 gol yedi. Başarılı bir performanstı doğrusu. Fakat Fenerbahçe ve Trabzon mağlubiyetleri Le Guen’in gözünü fazla korkutmuş olacak ki, bir daha 3’lüye dönmedi. Yeşil- Beyazlılar, Malatyaspor’a karşı oyuna hızlı başlayıp Ekong ile de net bir pozisyon buldular. Fakat kaleci Ertaç’ın harika kurtarışı Bursa’daki
tansiyonu hep dengede tuttu.

Sonrası daha zor

Malatyaspor ise rakibine aşırı temas ederek oynamayı seven sert bir takım. Bursaspor’a topu bıraksa da oyunun kontrolüne hep ortaktı. Aytaç’ın orta sahadaki direnci Bursa ’nın Batalla üzerinden oynamasını engellerken, sol bek Cissokho’nun Delarge’ı sahadan silmesiyle oyunun ibresi hiç Bursa’yı göstermedi.Bundan sonrası Bursaspor için daha da zor geçeceğe benziyor. Zira tam 8 maçtır kazanamıyorlar.

Gecennin sorusu

Delarge maça o kadar kötü başladı ve devam etti ki devre bittiğinde Le Guen’den hamle yapması beklendi. Yapmadı, oyuncusuna güvendi. Peki Delarge’ı çıkarmak için illa taraftarın yuhalamasını mı beklemek gerekirdi?

Maçın starı

Bu maçtan bir yıldız çıkarmak zor. Bursaspor forvetleri top görmedi, Stancu oyundan çıktığında sadece 11 kez topla buluşmuştu. Malatyaspor’da Aytaç, Bursaspor’da ise Titi’nin performansları dikkat çekiciydi.

Maçın olayı

Hakem Palabıyık bir çok pozisyonu devam ettirmesine rağmen maçta toplam 33 faul yapıldı. (Bursa 18, Malatya 15) Maç haddinden fazla durduğu için tempo düşük, seyir zevki zayıftı. Yine bir ‘İyi mücadele ettik’ maçını geride bıraktık.

Kayıp Timsah

Bursaspor taraftarı, Türkiye’nin 5. şampiyonu olan takımları üst üste 8. kez kazanamayınca haklı olarak tepki gösterdi. Le Guen ve yönetim için tehlike çanları çalıyor.

YORUM YAZ