MENÜ

Kartal düzensizliği yanlış yorumluyor

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe, bu sezonki oyun karakteriyle çalışkan ve düzenli bir lise öğrencisine benziyor. Kartal’ın takımı her derste sınıfın en yüksek notuna sahip ama okulun en popüler çocukları hala Yanal’ın düzensiz öğrencileri... Geçen sezon Ersun Yanal’ın takımı düzensizliği düzen haline getirmiş; ‘uzun at, baskı yap, dönen serseri topları al’ mottosuyla bir nevi kaos oyunu oynayarak şampiyon olmuştu.

Fenerbahçe, bu sezon Gaziantep ve Rize dışında düzenin dışına çıkmadı. Bazen çalışkan öğrencinin, gözlükleri kenara koyup, jöleli saçlarını düşünmeden toz toprağa aldırmadan topun peşine düşmesi gerekir. Bursa maçının 2. Yarısında Hasan Ali, sol beke geçtiğinde Caner, sağ önde düzenin dışına çıkarabilmişti Fenerbahçe’yi... Eskişehir maçında da Caner, 10. dakikadan itibaren serbest oyuncu rolünü oynadı ama bir türlü ezberin dışına çıkamadı, takımını da çıkaramadı.

Skibbe, kaderi değiştirdi


Geçen yıl oyunun motoru olan uzun toplar, bu sene ayağa net pas oyunu oynayan Fenerbahçe’nin en büyük sıkıntı kaynağı. Eskişehir’in baskı kurmaya çalıştığı anlarda pasla çıkamayan Emre ve arkadaşları, pas metrajını uzattığında Eskişehir’in iştahını iyice kabarttı.

Skibbe, Serdar’ı alıp oyuna bir fazla becerikli krampon sokarak baskısını artırdı, Emre Güral’ı Mori’nin yanına alarak oyunun kaderini değiştirdi.

Sow, düzenli oyunun forveti olmaktansa düzensizliğin hüküm sürdüğü anlarda doğaçlama yeteneklerini daha rahat ve etkili kullanıyor. Tıpkı Emenike gibi.

Sanırım İsmail hoca, düzenin dışına çıkmayı yanlış anlıyor. Alper yerine Emre’yi dışarı alıp, Eskişehir’in arkayı boşalttığı son 30 dakikada Emenike’yi kale arkasında unutarak kendi düzenini de bozdu. Öyle dağıldı ki Fenerbahçe, uzatmalarda belki de maçın en kritik serbest vuruş organizasyonunda Emre ve Caner çıktığı için topun başına geçirecek oyuncu bulamadı. Galiba dönüş yolunda futbolcular Kartal ile oyun şablonunu ve değişiklikleri sertçe tartışacak.

YORUM YAZ