MENÜ

Kameni Volkan'ı kesemez

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin Volkan Demirel ile kontrat yenileme kararı son derece yerinde. Fakat Demirel sonrası iyi planlanmalı. Aykut hocanın ifade ettiği, “Volkan’ı zorlayacak bir kaleci arıyoruz” cümlesindeki kaleci Carlos Kameni mi onu iyi ölçmek gerek. Bence değil. Volkan vasat bir sezon geçirmiş olsa da duygularıyla performansını artırabildiği için Kameni’yi de Fabiano gibi geride bırakır.

5 yıllık plan yapılmalı

Bu biraz Volkan’ın hangi antrenörle çalıştığıyla da doğru orantılı. Aykut Kocaman’ın gelişi en çok Volkan’ı yukarı çıkaracaktır. Ayrıca Volkan 36 yaşındaysa Kameni de 33 yaşında. Yani arada bariz bir fark söz konusu değil. Fenerbahçe’nin günü kurtarmak yerine 5 yıllık bir plan yapması daha doğru olacaktır.

Dominant forvet gerek

Sarı-Lacivertliler, geçen sezon 4 farklı tipte santrfora sahip olmasına rağmen takımın oyun yapısından dolayı bu bölgede kriz yaşamıştı. Sow kiralıktı, Emenike umutsuz vaka, Fernandao ise artı 100 kilo dönünce bugün Aykut Kocaman’ın Topuk Yaylası kadrosunda elde sadece Robin Van Persie kaldı. Onun üzerine sezon planlamak da kolay değil. Valbuena, Dirar ve Ekici önemli transferler ama Fenerbahçe’nin düze çıkması için net bir forvete ihtiyacı var.

Rolan uygun olmaz

Aykut Kocaman’ın aradığı santrfor Bordoeux’lu Diego Rolan tarzı kısa bir forvet değil. Daha dominant bir santrfora ihtiyacı var Fenerbahçe’nin. Robin Van Persie’nin arkasında kalmayı dert etmeyecek, tam tersi onunla uyum içinde çalışacak bir santrfor. Marsilya’dan Chelsea’ye gittikten sonra ilk 11’i unutan ama yine de araya 5 gol sıkıştıran Belçikalı Batshuayi atletik, dayanıklı ve bitirici bir santrfor.

YORUM YAZ