MENÜ

Kalbinize mukayyet olun

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş taraftarı, sanırım ezeli rakiplerinden daha fazla kalpten gidecek noktaya gelmiştir. Beşiktaş yönetimi de durumun farkında olacak ki, maçtan önce statta ilk yardımda kalp masajının önemi anlatıldı uzun uzun. Karabük maçından sonra yurt genelinde Beşiktaşlıların tansiyon şikayetiyle ilgili bir istatistik edinebilir miyiz bilmem ama bu haliyle Biliç ve öğrencilerinin kalan 6 haftada sık sık taraftarlarına kalp spazmı yaşatacaklarını görür gibiyim.

Küme düşürmekten daha ağır

Beşiktaş oyuna alışılagelmiş temposunda başlayamadı. Daha doğrusu bu Yılmaz Vural'ın planının bir parçasıydı ve Atiba ile Tolgay'a stoperlerin arasına indikleri andan itibaren yapılan Furkan-Musa-Hakan baskısı Beşiktaş'ı yüksek riskli uzun topa mecbur bıraktı.

Töre bu kadar kötüyken, Demba sezonu kafasında neredeyse bitirmiş gibi oynarken bu planı ancak Yılmaz hocanın öğrencilerinin yapacağı hayati bir tehlike bozabilirdi. Öyle de oldu. Pektemek topu ceza sahası önünde aldığında tam 7 Karabük'lü oyuncu kuş sürüsü gibi topun üzerine gitti. Mustafa'nın uzattığı topu Serdar ortaladığında Demba stoperleri de çekti ve Atiba'ya üç oda bir salon ev yapacak alan kaldı.

Sanırım Yılmaz hoca bu golün tekrarını izlediğinde futbolcularını kovalamaya başlayacaktır. Zira Vural, ligin en çok küme düşen hocası olarak fakirleştirdiği CV'sine 7 oyuncusunun ortak yapımıyla yedirdiği golü de ekledi. -ki maçtan evvel Lig TV mikrofonlarına, 'Kendimi şimdi gerçek hoca gibi hissediyorum. Oyuncularım böyle hissettirecek kadar iyi tepki veriyorlar' demişken. Ve bu, bir antrenör açısından küme düşmekten çok daha ağır.

Pedro sezonu bitirmiş!

Necip atıldıktan sonra Biliç, Demba Ba'yı çıkarıp Pedro'yu stopere koydu. Mecbur kalmasa bunu yapacağını zannetmiyorum. Zira 3 maçtır Sivok-Ersan tandemi görece daha az hata yapıyor. Dikkat edin daha iyi değil daha az hata yapıyor. Yoksa Beşiktaş'ın bu defans hattıyla mucizevi bir sezon geçirdiğine inananların sayısı hiç de az değil.

Pedro Franco maalesef bu seviye bir takımın oyuncusu olmadığını tam bir yıldır defalarca gösteriyor ama ne yönetim ne de Biliç görüyor. Bu sezon kalesinde 21 gol gören Beşiktaş'ın, Musa Çağıran'ın ağlara gönderdiği yan topla kalesine 6. korner golü atılıyorsa ortada büyük bir kriz var demektir. Şampiyonluğa oynayan bir takımın stoperi böylesi hayati bir maçta pozisyonu kaçırıp rakibin ön liberosuna bu kafa golünü attırmaz, attırmamalı.

Waterman sarıya daha yakındı

Maçın kırılma anı Waterman'ın ilk yarıda kırmızıyla atılmasıydı. Ama Bülent Yıldırım'ın kırmızı kararı ağır oldu. Kanaatimce sarı olmalıydı. Nedenini hemen açıklayayım: Demba ba topu kontrol etmek isterken kaçırıyor. Waterman kalesini terketmiş olduğu için yattığında topa sol eliyle müdahale ediyor. Demba'nın topla iletişimi son derece zayıf. Topun gidiş yönünde herhangi bir Beşiktaşlı oyuncu da görünmüyor. Dolayısıyla bu pozisyon bariz gol şansı kriterlerine tam uymuyor.

YORUM YAZ