MENÜ

Kadrolar yakın ama Jesus önde

Abone Ol Google News

Fenerbahçe eylül ayında 2 lig 2 de Avrupa Ligi maçı oynadı ve hiçbirini kaybetmedi. Kayseri ve Alanyaspor karşısında rakibi bunaltan baskılı futbol ve atılan 7 gol bir yana, Dinamo Kiev’i tüm istatistiklerde devirme, Rennes’e karşı 2-0 geriden gelip maçı puanla bitirme Fenerbahçe’nin yükselen ritmi adına önemli ip uçları sunuyor. Jesus ve futbolcuları Dolmabahçe’ye çok yüksek bir moral ve ritimle gidiyorlar.

Haberin Devamı

Fenerbahçe, tıpkı rakibi Beşiktaş gibi ilk yarıları domine etme üzerine kurulu bir plana sahip. Pedro’dan Valencia’ya tüm forvet hattı yüksek şiddette baskıyla rakip stoperleri bunaltıyor ve topun uzun çıkmasını sağlıyorlar. Ancak Beşiktaş’tan farklı yaptıkları iyi bir şey var, o da kazanılan topları kontra setlerle hızlı bir şekilde pozisyona çeviriyorlar. Çoğu, 3. bölge baskısı sayesinde kontratak setlerinden tam 7 gol atarak cezayı kesiyorlar.

Üstelik baskı yediklerinde Szalai ve Arao’dan çıkan uzun toplar sayesinde az top kaybettikleri hücum geçişlerine sahipler. Zira ligde henüz tek bir kontratak golü bile yemediler. Beşiktaş’ın kalesinde gördüğü 10 golün 3’ünü setten, 3’ünü kontrataktan yediği düşünüldüğünde Pedro ve Valencia’nın rakip sahada kazanacağı topların İrfan Can ve Rossi ile kaleye hızlı taşınacağı kontra setler izleme ihtimalimizin yüksek olduğunu söylenebilir.

Haberin Devamı

Hamleler karşılık buluyor

Beşiktaş ise aynı şiddette ön alan baskısı yapmasına rağmen Masuaku ve Rosier’i bekleyip oyunu kenara doğru genişleterek, Weghorst’u pivota alıyor. Henrique ile Szalai’nin Weghorst’un pivot oyununa karşı hep bir adım önde olmaları gerekecek. Jesus’un bu sezon Fenerbahçe’de yarattığı en büyük fark, aynı anda iki formda 11’e sahip olması. Jesus, her pozisyonun tüm rotasyonlarını değerlendiriyor, futbolcularını oynatıyor, geliştiriyor, küsmelerine müsade etmiyor.

Galiba tek bir Fenerbahçeli futbolcu bile Jesus’un forma adaletini sorgulamayı aklına getirmiyordur. İki takım da çok iyi kadrolara sahip. Ancak derbide sonucu antrenör performansları belirleyecektir. İsmael iyi başlıyor, kötü bitiriyor. Jesus ise iyi başlayıp doğru oyun yorumuyla hamlelerinden karşılık buluyor. Kadrolar eşit kalitede olsa da kulübede Jesus önde görünüyor

YORUM YAZ