MENÜ

Kadro Pereira, şablon Advocaat

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe 1 yıldır her platformda kaybeden bir oyuncu grubuyla sezona başladı. Geçen sezon lig, kupa ve Avrupa'yı kaybeden kadronun ciddi bir mental yenilenmeye ihtiyacı vardı. Bunun için takımın birlikte vakit geçirmesi, güzel anı biriktirmesi ve tabii ki sahada birini 5'lik yapması gerekiyordu. Kasımpaşa galibiyetini böyle okumak gerek.

Reaksiyonel takım

Gelelim Advocaat'ın Pereira esintileri içeren kadro tercihlerine. Belki isimler aynı ama kesinlikle strateji çok farklı. Hem de siyahla beyaz kadar. Pereira bu üçlüden topa hakim olmasını, tutmasını ve oyunu yavaşlatmasını beklerdi.

Peki Advocaat Topal-Josef ve Ozan'lı orta üçlüden ne bekledi, ne kadarı gerçekleşti? Buna bakmalı biraz. Bu kadro ile orta sahaya hakim olup kısa pas oyunuyla hücumda çoğalamazsın. Orta sahada gereksiz top sahipliğini istemiyor Hollandalı hoca. Bölgesel geçişleri Fenerbahçe iki türlü yaptı dün gece. 1- Uzun paslar 2- Kontrataklar.
Uzun paslar her daim risktir. Atıcınız ne kadar iyi olursa olsun topun sizde kalma ihtimali yüzde 50'yi geçmez. Fenerbahçe bunu iyi yaptı Skrtel-Souza ve Ozan ile. Kontratak oyununun ise tarifini yaptı desek abartmış olmayız sanırım.

Olayın bir de savunma yönü var tabii. Bursa maçında rakip topu kaptıktan sonra 28 saniye topu çevirip Batalla ile golü bulana kadar sahada tek bir Fenerbahçeli topa dokunamadı. Bu sahneden ürktüğü için Advocaat bu üçlüyü sahaya sürmüş olabilir. Bu da gayet anlaşılır bir durum. Lakin yarın başka rakiplere işler mi?

Golün her türlüsünü attılar

Kasımpaşa için felaket senaryosu ikinci yarı başındaki oyuncu değişimleriyle gerçekleşti. Topa sahip olup baskı oyununa geçtiler ama arkada hep boş alan bıraktılar. Fenerbahçe'nin attığı son 2 gol de böyle geldi. Fenerbahçe zaten gol portföyünü genişletti. Merkezden getirip attı, kenar ortayla attı, kontratakla attı, baskıyla kapıp attı.
Dün gecenin birden çok yıldızı vardı ama sanırım en değerli işi Emenike yaptı. İlk golde ısrarla topu isteyip Souza'ya alan açması ve ofsaytı kollayıp asist yapması; Sow oyuna girdiği dakika topu çalıp arkadaşına asist yapması; kontrataktan attığı golden çok daha kıymetliydi.

Lens, Emenike ve Volkan'dan sonra sahanın en iyisiydi. O da haklı olarak 2 asist yaptığı bir maçta sahada kalmak ister. Advocaat'ın Sow'u alıp onu çıkarmasına bozulmasını anlamak gerekir.

YORUM YAZ