MENÜ

Kadıköy'de uçuş vakti

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ligin boyu iyice kısaldı, kalan 7 hafta Fenerbahçe’ye şampiyonluk getirecek mi bilinmez ama bilinen ve ölçülen bir durum var ki o da Aykut Kocaman ve öğrencilerinin sezonun en az mağlubiyet gören takımı oldukları... İlginç bir sezon yaşıyoruz doğrusu. Ligin en az mağlup olan takımları Fenerbahçe ve Beşiktaş 3 ve 4. sırada yer alırken Başakşehir 5, Galatasaray ise 6 kez yenilmelerine rağmen yarışta ön sıraları paylaşıyorlar. Çünkü daha çok kazandılar. Fenerbahçe deplasmanların kralı, sorunu iç saha oyununda yaşıyorlar. Osmanlı karşısında Kocaman’ın kazanan takımı bozacağını düşünmüyorum. Lakin cezalı Aatif’ın yerine Mehmet Ekici’ye oynatma ihtimalini de yüksek görüyorum. Doğrusu da bu. Ekici, Valbuena’ya kıyasla taktik sadakati daha yüksek, Aatif’a göre de daha yetenekli bir oyuncu.

Topla ilişkileri sınırlı

Osmanlı sezonun ilk yarısında berbat bir savunma performansıyla 34 gol yemişti, Yalçın ve Ceyhun hamleleriyle önce yememeyi öğrendiler. 2018’de yedikleri gol sayısında (11) gözle görülür bir düşüş söz konusu. Fakat hala topla ilişkileri sınırlı. Kadıköy’de top Fenerbahçe’de olacak. Kocaman, Fernandao değil Soldado ile oynamak isteyecektir. Yüksek top oyununu 3 aydır doğru oynayan Osmanlı’ya karşı Aykut hocanın ilk planı topu yere indirmek olmalı. Gerisi Ekici-Giuliano’nun yeteneklerine ve Soldado’ya atacakları ara paslara kalıyor. Fenerbahçe için maçın anahtarı ise ilk yarım saatte atılacak gol olur.

Kısa mesaj

Kocaman’ın deyimiyle rakiplerinin 7 haftalık sert fikstürden canlı çıkmaları zor görünüyor. Fenerbahçe’ye şampiyonluk için 7/7 yapmak yetebilir ama bunun için Kocaman’ın öngörüsünün gerçekleşmesi şart.

Ön plana kim çıkar?

Osmanlı maçında kilit isim Giuliano olur. Brezilyalı, alışılagelmiş 10 numara özelliklerinin dışında bir oyuncu. Sertliğe cevap vermesi, direnci ve oyun zekasıyla Fenerbahçe adına sezonun oyuncusu. Osmanlıspor’da ise Karchemarskas’in performansına her zamankinden daha çok ihtiyaç olacak.

Bu istatistiğe dikkat

Fenerbahçe, Süper Lig’de Osmanlıspor’a beş maçtır yenilmiyor (2G 3B). Osmanlıspor’un Fenerbahçe karşısındaki son galibiyeti Nisan 2009’da gelirken, o maçta Ankara ekibinin başında Aykut Kocaman vardı.

YORUM YAZ