MENÜ

İyi ki bir Emenike değiller!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe ağır tempolu pas trafiğiyle rakip kaleye Ümraniye üzerinden gitmeye çalışırken, Bursaspor Josue’nin başlattığı konratakla 3. pasta rakip kaledeydi. Volkan Şen zorladı, Fernandao denedi, ama Bursalılar olmadı diye üzülmedi çünkü Alper’in çeldiği top ceza sahasının sağ önüne düştüğünde 3 Bursalı (Aziz, Belluschi, Emre) pozisyonun içindeyken Fenerbahçe’nin dönen topu almakla yükümlü sağ açığı kadrajda bile yoktu. 41. dakikadaki bu pozisyon maçın ve Emenike’nin formsuzluğunun özetiydi aslında.

Fenerbahçe pas ortalamasında ligin lideri, Bursa ise tempoda. Henüz 15. dakika dolduğunda Bursaspor’un Volkan Demirel’e gönderdiği şut sayısı 4’ü bulmuştu. Hatta Bursalı Emre’nin dönen şutunu Belluschi tamamladığında Caner ofsaytı bozuyordu. Hakem ofsayt dese de golü yedi Fenerbahçe.

Hasan Ali’yle takım değişti

Kuyt tribüne çıkınca yedek kulübesinde 1 kaleci, 4 defans, 1 defansif orta sahası kaldı İsmail Kartal’ın. Bursa gibi yüksek tempolu bir takıma karşı tek hamleye mecbur kalmak bile Diego’nun Kadıköy’e getirilmemesini tartışmaya açar.

Emenike’nin döküldüğü bir gecede Hasan Ali’yi sol beke alıp Caner’i sağ öne atmak bile Fenerbahçe’nin kimyasını değiştirdi. Emre ve arkadaşları 20-25 ve 45-60 arası iki kez bunaltıcı baskı kurdu. Ama gol bu baskılarla değil Bursa’nın çıkmaya başladığı son 10 dakika içinde Caner’in imzasını koyduğu bir ortayla geldi. Webo’nun bu golünü gördükten sonra sanırım herkes aynı şeyi düşündü: İyi ki bir Emenike değiller!

İçeri giren mi şampiyon yapan mı?

Aziz Yıldırım’ın Emenike’nin arkasında durma isteğini alkışlarken, savunma argümanını doğru bulmadım. Anladığımız kadarıyla Emenike, şike soruşturmasında 4 gün nezarethanede kaldığı için daha büyük bir krediye sahip olmalıymış. Acaba makbul olan içeri girmek midir, yoksa Fenerbahçe’yi sahada şampiyon yapmak mı?

Mesela Alex... O süreçte içeri alınmadı ama 8 yılda 2 kez gol kralı olarak 3 lig şampiyonluğuna büyük katkı sağlamasına rağmen gözünün yaşına bile bakılmadı.

Şayet taraftar da Fenerbahçe için yaptığı fedakarlıkları sıralarsa Emenike formayı çıkardığına bir kez daha pişman olur.

YORUM YAZ