MENÜ

İyi hücumcu, vasat savunmacı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Lyon’un oyun karakterini özetlemek gerekirse en doğru tanım; ‘İyi hücumcu, vasat savunmacı’ olur...

Beşiktaş’ın Lyon’a karşı en dikkat etmesi gereken nokta ilk yarım saatteki duran top organizasyonları.

Gonalons ilk maçta olmayacağı için Cenk, Babel ve Talisca’nın stoper baskıları Lyon’un dengesini bozabilir.

Lyon’un oyun karakterini özetlemek gerekirse en doğru tanım; ‘İyi hücumcu, vasat savunmacı’ olur... Futbolda ilk 20 dakikalık bölümlerde taktik çözülmeleri pek görmeyiz ama duran toptan atılan goller denge bozar. Bruno Genesio, yüksek perdeden başladığı ilk teknik direktörlük deneyiminde duran top hücumuna bu yüzden çok titizleniyor. PSG maçında başlama düdüğüyle Marquinhos’un olduğu ön direğe üç orta yaptılar, bir gol buldular. Paris’e olduğu gibi Roma’ya karşı iki maçta da ilk 20 dakikada duran top golü atmaları en önemli planları. Beşiktaş’ın Lyon’a karşı en dikkat etmesi gereken nokta ilk yarım saatteki duran top organizasyonları.

Lacazette ekstra oynayacak

Lyon’un altın çocuğu Lacazette, 2014’ten bu yana harikalar yaratmasına rağmen Milli Takım Teknik Direktörü Didier Deschamps’ın gözüne bir türlü giremiyor. Geçen sezon ligde 21 gol atsa da Deschamps onu EURO 2016’ya çağırmadı. Lacazette, bu sezon da ligde 23 golle Cavanni’yi takip ediyor ama cuma günü açıklanan Fransa Milli Takım kadrosunda kendine yer bulamadı. Lacazette için Avrupa Ligi önemli bir hedef. Deschamps’a gününü göstermek için Mayıs’ta kupayla karşısına dikilmek istiyor. Tıpkı Alkmaar ve Roma serilerinde olduğu gibi Beşiktaş’a da ekstra oynayacaktır.

Merkezi alan, kazanır

Lyon kendi liginde Monaco’dan sonra PSG ile en çok gol atan, iç sahada topa çok yüksek yüzdelerle sahip olan şutör bir takım. Forvet hattında Depay statü gereği yok, orta sahada ise kaptan Gonalons cezası sebebiyle Beşiktaş’a karşı ilk maçta forma giyemeyecek. Lyon’un oyun merkezi 94’lü Corentin Tolisso. Togo asıllı Fransız, Deschamps tarafından bu hafta ilk kez Fransa Milli Takımı’na çağrıldı. Lyon’un pas trafiği onun elinde. Fransa’daki maçta Tolisso’ya karşı Atiba’yı Gökhan İnler ya da Necip ile desteklemek kaçınılmaz olacak.

Beşiktaş için maden defansta

Lyon iyi hücum eden ama savunmada dengesiz bir takım. Dış sahada performans kayıplarını bu yüzden daha derin yaşıyorlar. Umtiti’yi Barcelona’ya sattıktan sonra aldıkları N’Koulou istedikleri gibi çıkmadı. Montpeiller ile şampiyonluk gören MBiwa ve alt yapıdan yetişen Diakhaby stoper tandeminde zaman zaman sorun yaşıyor. Diakhaby takımın en uzunu ve hücumda duran topa her çıktığında vurmadan gelmiyor ama aynı başarıyı savunmada gösterdiğini söylemek zor. Zorda kaldıklarında imdada yetişen ön libero Gonalons ilk maçta olmayacağı için Cenk, Babel ve Talisca’nın stoper baskıları Lyon’un dengesini bozabilir.

YORUM YAZ