MENÜ

İsterse başarır

Abone Ol Google News

Adil Rami’nin iyi ya da kötü oynayacağıyla ilgili bir tahmin yapmak kolay değil. Onun hangi halinin İstanbul’a geleceği önemli. Rudi Garcia ile 2010-11 sezonunda Lille’de şampiyonluk yaşayan Rami, Aurelien Chedjou ile iyi bir ikili olmuş peşinden Valencia ve Milan performanslarıyla tırmanışa devam etmişti. Unai Emery ile Sevilla’da kazandığı Avrupa Ligi Kupası’nda sorunlu Sevilla savunmasını toparlayan isimlerin başındaydı.

Haberin Devamı

Partneri hızlı olmalı

Rami biraz ağır bir stoperdir, geri koşuları sevmez, sevse de hızı yetmez. Fakat lider karakterli oluşu onu 2017-18 sezonunda Marsilya’da yine Rudi Garcia ile buluşturmaya yetmiş ve Avrupa Ligi’nde finale kadar yürümüşlerdi. Rami’nin yanındaki partnerin hızlı, çabuk bir stoper olması gerek. Marsilya’da Rolando ile birlikte oynadığı hemen her maç sorunluydu. Luis Gustavo’nun ön liberodan Rami’nin yanına gelişiyle işler yoluna girmişti. Fakat geçen sezon Rami için çalkantılı bir dönemdi.

Bardağı taşırdı

Sakatlıkları, özel yaşamındaki gel gitler, Marsilya’nın santrfordan başlayan genel sorunları Rami için hayatı zorlaştırmıştı. Üstüne bir de sakatlığını öne sürüp idmana çıkmaması, peşinden televizyon şovuna katılması bardağı taşıran son damla olmuştu. Zanka, sert bir stoper. Rami’nin sahadaki birçok açığını kapatmak zorunda kalabilir. Rami’nin 34 yaşına basmış olması, futboldan uzak bir 3-4 ay geçirmesi Fenerbahçe için bir handikap oluşturacaktır. Ama Rami’nin hangi haliyle İstanbul’a geldiği, futbolu yaşamının odak noktasına alıp almayacağı önemli.

Haberin Devamı

YORUM YAZ