MENÜ

İlk elin günahı olur!

Abone Ol Google News

Yine bir sezon başı ve yine ilk elin günahı olmaz mantığı. Fatih Terim’in kariyerinde son iki yazı ayrı bir yere koymak gerekir. Hocanın futbol felsefesi genelde bir değil iki forvet üzerinden yürür. Bu 1996’dan beri böyledir. Fakat geçen sezon Gomis’in zamansız gidişi, bugün Diagne’nin kalışı, Mitroglou’nun yetersizliği, Falcao’nun hâlâ bitirilmiş olmaması Terim’i zaman zaman santrforsuz oyuna sürüklüyor. Bu ne Terim’i ne de Galatasaray taraftarını memnun eder. O yüzden gelinen noktada Terim için en kötü santrfor bile santrforsuz oyundan iyidir.

Haberin Devamı

Diagne formsuz olsa da sezona onunla başlamak Terim için ilk seçenek olacaktır. Yukatel Denizlispor deplasmanı son şampiyon için birçok bilinmezi içinde barındıyor. Rakip yeni kurulmuş, oyun pratiği henüz oturmamış bir ekip olsa da lig tecrübesi yüksek oyuncularla yola çıkıyor. Galatasaray’ın hazırlık döneminde tek derdi santrfor değildi elbette. Fernando’nun gidişiyle merkezde kocaman bir boşluk oluştu. Nzonzi o boşluğu dolduracak bir isim ama bugün sahada olamayacak. Seri’nin rahat edebilmesi adına Donk’un yerine pas kalitesi daha yüksek Selçuk’un 11’de başlaması en mantıklı seçenek gibi duruyor.

Haberin Devamı

Ön plana kim çıkar?

Seri, Galatasaray’a büyük kalite katıyor, tıpkı Nice’te olduğu gibi Belhanda’yı da yükseltiyor. Aynı yardımı Belhanda’dan görmesi halinde, Seri her maç ön plana çıkabilir.

Kısa mesaj

Falcao işi uzadıkça Te rim’in kafası karıştı. Hocanın önde tüm kombinasyonları denediği kötü bir hazırlık dönemi daha geride kaldı.

YORUM YAZ