MENÜ

İkinci top mucizesi ve Diego

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sekiz sezon Alex standartlarına alışmış bir takımı yıllar sonra Diego Ribas ile tatmin etmek kolay değil. Ribas aşırı yaratıcı bir oyuncu olmadı hiçbir zaman, Fenerbahçe’de de böyle bir rol beklenmiyor ondan. Ama hücumu düzene sokmak adına reçetede onun ismi yazıyor.

Kadro tercihleri konusunda her zaman antrenör tarafında olunması gerektiğini savunanlardanım. Pereira da veriler üzerinden değil hissederek, gözlemleriyle hareket ediyor. Josef De Souza ve Topal’ın yokluğunda Kadlec’in ön libero başlaması Diego’ya daha çok sorumluluk alanı yarattı. Tıpkı Galatasaray derbisindeki gibi oynadı Brezilyalı ve ilginçtir takım olarak Fenerbahçe’nin pek de beceremediği/çözemediği dönen top meselesine bir çözüm bularak kilidi açtı.

Orta sayısı bu kadar yüksek olan bir takımın 2. top kovalamaması olağan bir durum değil. Diego bunu kırdı aslında ve Galatasaray derbisinin ilk, Konya maçının 2. yarısındaki düzene taşıdı takımı.
Diego’nun golü sonrası Titi’nin Volkan Şen’i ayağına basarak indirmesi ve akabindeki kırmızı kart, kalan bölümde Fenerbahçe’nin oyunu tutmasını sağladı. Kasımpaşa’nın ikinci yarının başında gösterdiği Malki’li reaksiyon Kadıköy’de heyecanı artırmakla sınırlı kaldı.

Fernandao mu RVP mi?

Sanırım bu son günlerde en çok duyduğumuz, üzerine anketler yapılan ama sonuçta Pereira’nın bile cevabını bilmediği bir soru. Ya da birlikte oynarlar mı? Van Persie ile Fernandao birbirlerini tamamlayan forvetler değil. Aynı anda oynamalarının 6 ve 9 numaralar arasındaki mesafeyi açtığı düşünüldüğünde mahsurlu olduğu bile söylenebilir. Fernandao klas bir golcü değil, hiç olmadı. Fiziğiyle oynayan, driplingi zayıf fakat yüksek top oyununda etkili bir santrfor. Van Persie, klas ama hikayesini yeniden yazmaya çalıştığı için fazlaca tedirgin. O yüzden sezon bitene kadar Pereira’nın her maçta santrfor tercihi sorgulanacak.

Sanırım burada sorulacak en doğru soru isimlerden ziyade santrforun arkasında oynayan 4’lünün kilit pas ve asist sayılarıyla onları ne kadar maçın içinde tuttukları. Beşiktaş farkı burada yaratıyor zira. Gomez’in arkasında oynayan oyuncu grubu 45 golün 44’ünde (22 gol, 22 asist) pay sahibiyken, Fenerbahçe’de bu rakam sadece 25. (11 gol, 14 asist)

YORUM YAZ