MENÜ

İdealin gerisinde ama!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş, skor olarak bıraktığı yerden devam ediyor ama Antalya karşısında oyun vasatının gerisinde kaldı. Cenk’in Negredo tehdidini ensesinde hisseder performansı, Beck’in sağ bekteki kısırlığı, Oğuzhan’ın yüzü dönük oynamasına rağmen takımı öne taşıyamaması Beşiktaş’ı ideal oyundan uzaklaştıran unsurlardı. Elbette seyircisiz tribünleri de unutmayalım.

Dünyaya rezil oluyoruz

Seyircisiz maç futbolun değerini yerle bir ediyor. Belki farkındadır Türkiye Futbol Federasyonu, Beinsports; Başakşehir, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın maçlarını İngilizce olarak 40’ın üzerinde ülkede yayınladı bu hafta. Bugün de Galatasaray’ı yayınlayacak. Fransa’da ya da İspanya’da bir futbolsever bu hafta oturup Türkiye Ligi’ni izlemek istese yaşayacağı hayal kırıklığını tahmin ediyorsunuzdur. 4 maçın ikisi seyircisiz. Muhtemelen bir dolu bir boş oynamanın kural olduğunu düşüneceklerdir. Passolig varsa cezalar da bireysel olsun artık.

Fabri’nin dönüşü...

Pepe’nin son dakikada kaptırdığı topu Eto’o’nun ayağından alması Fabri adına umut verici doğrusu. Sezonu bitirirken Lyon faciasından sonra çok yıpranmıştı, Konya’dan yediği golde bile ‘acaba’ dendi, böyle bir morale ihtiyacı vardı. Sahada iki takım da formunun zirvesinde değildi, normal sezon başı çünkü. Ama Cüneyt Çakır Cenk Tosun’un pozisyonunda çaldığı kolay penaltı ile sahanın en formsuz ismi oldu.

Medel’le yeni oyun

Lens ve Medel’in gelişi kadroya derinlik katacak buna şüphe yok. Medel’i sadece stoper olarak düşünmemek lazım, keza Atiba da salt bir ön libero değil. Gökhan Gönül iyileşene kadar, Medel ön libero, Atiba ise sağ bek oynayabilir, Pepe’nin yanında da Tosiç devam edebilir. Dirk Advocaat PSV’nin başındayken Atiba tam 40 maçı sağ bek olarak geçirmiş, Lens ise o takımın sağ açığı ve ağırlıklı olarak santrforu olmuştu. Atiba harika sağ bek performansının ardından Beşiktaş’a gelmişti.

YORUM YAZ