MENÜ

İdeal 11'sizlik kazancı!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş, Kasımpaşa'yı vasatı aşamadığı bir oyunda yenebiliyorsa, sahası olmadığı halde şampiyonluk yarışında adı gür sesle anılıyorsa ortada iyi bir takım var demektir. Kasımpaşa maçını hiç izlememiş birine Siyah-Beyazlı takımın 2-0 kazandığını söyleseniz muhtemelen standart bir Beşiktaş performansı olduğunu düşünürler. Fakat durum öyle değil. Biliç ve öğrencileri vasatı aşamadıkları bir maçta ligin en iyi üç hücum takımından birini yendiler.

Erciyes maçından bu yana Beşiktaş her hafta ideal 11'inden minimum bir oyuncusunu kaybederek geldi. Kasımpaşa galibiyetini anlamlı kılan da bu zaten. Sanırım Biliç soyunda odasında önce Serdar'ın elini sıkmıştır, peşinden Necip'in saçlarını okşayarak arkadaşlarının onları alkışlamasını istemiştir. Çünkü Kasımpaşa maçının kazanılmasındaki rolleri yadsınamaz. Ryan Babel sadece Serdar için ligin en formda sağ beki Bosingwa için bile savunulması en zor kanat hücumcusudur Serdar Hollandalı'nın karşısında duvar gibi durdu. Babel maç boyunca iki kez etkili oldu. İlkinde Tunay'la kanatları değişip, Motta'nın fiziksel dezavantajının üzerine gitti. Gittiği gibi de Tunay'a Necip'in çizgiden kafayla çıkardığı pozisyonu hazırladı. Serdar da Necip de bu sezonun en iyi performans değerlerine ulaştılar.
Beşiktaş'ta Pedro cezalı, Sivok sakatken Atınç'ın yerine Necip'i stoperde kullanmak bir kumardı. Fakat Necip, sadece çizgiden çıkardığı topla değil, Demba Ba'ya yaptığı asistle de hocasına kumarı kazandırdı.

Kasımpaşa maçı bir turnusol kağıdı gibi. Beşiktaş'ın bir değil birden çok ideal 11'i olduğu gerçeğiyle bir kez daha yüzleştik aslında. Sezona başlarken Demba, Oğuzhan, Tolga yokken 4-4-2 ile Mersin deplasmanında kazanıyor, Olcay'ın yokluğunda Kerim'le, Oğuzhan'ın yokluğunda Sosa'yla gülüyorlar. Her maç yeni bir kahraman çıkarıyorlar. Zaten Beşiktaş'ı farklı kılan da bu: İdeal 11'inin olmayışı!

Biliç'e mesaj var

Kasımpaşa maçının 1. dakikasından 90. dakikasına geçen sürede sergilenen futbol Beşiktaş'ın sezon standartlarının çok altında bir oyundu. Henüz skor 0-0 iken Necip, Tunay'ın şutunu çizgiden çıkardı. Tabelaya yansımadı ama biz onu gol diye yazdık. Özellikle ikinci yarıda Kasımpaşa'nın stoper tandemini orta yayın Beşiktaş kalesine bakan tarafında konumlandırması, Biliç ve öğrencileri için son derece kötü bir referanstı. Ayrıca Kasımpaşa, sezonun en kötü defans performansına ön bölge kalitesiyle 4 net pozisyon üretti. Scarione 50'deki frikik organizasyonunda önüne düşen topu 6 pastan kaçırdı, Babel'in frikiki direkte patladı. Bunlar Biliç'e çok önemli mesajlardı.

Kasımpaşa, bu sezon izlediğim açık ara en çok hata yapan defans hattıyla oynadı. Donk ile Barış aynı anda cezalıyken 19'luk Mert Kula ve İlhan Eker'li stoper tandemi Beşiktaş'ın iki golünün hazırlayıcısıydı. Kasımpaşa'nın en zayıf karnı ise iki yıldır olduğu gibi yine bekleriydi. Sancak 6. sezonunu geçirdiği Kasımpaşa'da inisiyatif almadığı sürece Kasımpaşa'nın ilk 5 hedefini gerçekleştirme ihtimali yok. Futbol sadece ön bölge kalitesiyle oynanmıyor maalesef. Kasımpaşa bu ligin en iyi 3. bölge takımlarından biri gelin görün ki, defans hattının hatalarıyla Beşiktaş maçını kaybettiler.

YORUM YAZ