MENÜ

İçerde aslan dışarda kedi!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fransa Ligi’nde Monaco, PSG ve Nice arasında kıyasıya bir şampiyonluk yarışı almış başını giderken Lyon arkadan sakin sakin onları izliyor. Milenyumla birlikte kanatlanıp uçan Lyon’un, 2002-08 arasında 4 farklı hoca (Paul Le Guen 3, Gerard Houllier 2, Alain Perrin 1) ve Juninho gibi tek bir liderle 7 kez şampiyon olduğunu hatırlatmakta fayda var. Fakat Lyon o parlak günlerini mumla arıyor.

İstikrarsız takım

Lyon’u geçen sezonun ortasından itibaren Bruno Genesio çalıştırıyor. Genesio’nun en çok eleştirildiği nokta takımının iç saha ile dış saha arasındaki performans farkları. Lyon, maçlarını 59 bin kişilik Stade de Lyon’da oynuyor. Onlar da tıpkı Beşiktaş gibi statlarını 4 yıl boyunca beklediler ve 10 Ocak 2016’da açılışını yapabildiler. Avrupa Şampiyonası’nda da kullanılan bu müthiş stat Lyon’un en büyük kozu. İçeride kolay kolay maç kaybetmiyorlar. Lyon’un en büyük sorunu iç sahada gösterdiği direnci deplasmanlarda yitiriyor oluşu. Fransa Ligi’nde 2017 yılı onlar için iyi başlamadı. Ligin ikinci yarısında 10 maç oynadılar, 3’ü deplasmanda 4 kez yenildiler. İlginçtir yeni stadının coşkusuyla içeride aslan kesilen takım dışarıda tam bir kediye dönüyor.

Onun için zor yok...

Fransız forvet Lacazette, Lyon’un herşeyi. Doğma büyüme Lyon’lu olan Lacezette, ligde 22 golle Cavani’nin ardından krallık yarışını sürdürürken sezon sonu için Premier Lig tekliflerini değerlendirmeye başladı bile. Kısa boylu santrfor tiplemesinin günümüzdeki tanımı olan Lacazette için zor yok, imkansız ise o deneyene kadar varlığını koruyor. Futbol zekasını patlayıcı kuvvetiyle birleştirdiğinde ortaya jeneriklik goller çıkabiliyor. Beşiktaş’ı bu eşleşmede en tedirgin edecek isim kesinlikle Lacazette olur. Marcelo’nun yanında hızlı bir stoper ile Lacazette için ekstra önlem almak şart. Beşiktaş açısından sevindirici haber ise Depay’ın M.United ile Avrupa Ligi gruplarında oynadığı için forma giyemeyecek olması.

Yüksek topta zayıflar

Lyon’un bu sezon kadro planlamasında sorunlar var. Umtiti’yi Barcelona’ya sattıktan sonra Marsilya’dan N’Koulou’yu alan Genesio’nun yüzü stoperlerinden yana çok gülmüyor. Mammana, Diakhaby ve MBiwa yüksek toplarda handikapları olan stoperler. Quaresma’nın ortaları maçın en belirleyici istatistiğine dönüşebilir. İlk maçı 13 Nisan’da Lyon’da oynayacak Beşiktaş, 16 Nisan’da yapılacak referandum sebebiyle lig maçları kaydırıldığı için 20 Nisan’daki rövanşa dinlenerek çıkacak. Aynı hafta Lyon, Bastia deplasmanına gidip İstanbul’a gelecek. Bu da temsilcimiz için önemli bir avantaj. Tüm bunların ışığında Beşiktaş’ın tur şansı yüzde 50, yani eşit. Beşiktaş top hakimiyetine dayalı pozisyon oyununu Lyon’daki maçta becerebilirse, beraberlik tur için altın değerinde olur. Hatta 2-1 gibi mağlubiyet bile kötü sayılmaz. Çünkü Vodafone Arena coşkusu Lyon’un deplasman fobisini tetiklemeye yetebilir.

YORUM YAZ