MENÜ

Her yerde Sivas

Abone Ol Google News

Sivasspor hocasıyla futbolcusuyla bu sezonun en dikkat çeken performanslarına imza atıyor. Beşiktaş’ı deplasmanda yenip lig liderliğini pekiştirmenin morali, Malatya’ya karşı ilk maçı farklı kazanmanın rahatlığı Sivasspor’a harika bir maç başlangıcı hediye etti. Sivasspor bugün ortalığı kasıp kavuruyorsa bunu geçiş oyunundaki meziyetlerine borçlu. Malatya deplasmanında Mert Hakan Yandaş’ın estetik golüyle maça fırtına gibi başlayan Sivas devamında topa hükmettiği, öğrenmek zorunda olduğu başka bir oyunu denedi. Önemli oranda da başarılı oldu. Eğer bu sezon ligi sonuna kadar götürmek istiyorsa ‘top bende’ oyununu fazlasıyla geliştirmek zorunda.

Haberin Devamı

Mert Hakan farkı

Mert Hakan, geçen sezon Samet Aybaba’nın ilk kez Süper Lig’de şans verdiği yetenekli bir oyuncu. Ama bu yıl bambaşka bir seviyeye çıkmış durumda. İstendiğinde iyi bir kanat forveti, gerek olduğunda harika bir orta saha hatta ön libero, hücum oyununda yeterli bir 10 numara. Bir hücum oyuncusunda olması gereken her meziyete sahip Mert Hakan. Sivasspor’un başarısında pay sahibi oyunculardan biri. Malatya’ya attığı gollerden çok daha iyilerini atma potansiyeli var, çünkü idmanlarda bunların fazlasını yapabiliyor. EURO 2020’de Şenol hocanın elini güçlendireceği kesin.

Haberin Devamı

Malatya’ya disiplin şart

Malatya fena sayılmayacak bir kadroya sahip. Erken yedikleri golün etkisini ikinci yarıda atabildiler. İlk yarıda saha içi disiplinden uzaklaştılar, ikinci yarı Gökhan Töre de girince taşlar yerine oturdu. Guilherme gibi bir yeteneğin transfer dedikodularının arasında kaybolması belki de Sergen Yalçın’ın gidişine mâl oldu. İkinci yarıdaki oyunun üzerinde durmaları toparlanmaları için işe yarayabilir.

YORUM YAZ