MENÜ

Hastaneler doldu taştı!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş için ilk yarıyı oynamadı kabul etmek en doğrusu. Lyon Teknik Direktörü Genesio’nun, Fekir’i dışarıda tutup maça çift ön libero ile başlamasını Oğuzhan ve Atiba topa hükmederek cezalandırmalıydı. Fakat beklenenden çok daha zor bir ilk yarı izledik. Beşiktaş topa sahip görünse de oyuna hükmedemedi. Lyon savunması baş döndürücü bir rotasyon içerisinde olduğu için duran topta herkes yerini kaybediyor. Oğuzhan ile Atiba’nın aynı anda kötü oynadığı bir günde Lyon’u çözmek için maçın anahtarı duran toptu. Talisca’nın korner organizasyonunda sağ ayakla attığı golün üzerine daha fazla gitmek gerekirdi.

Atiba uyursa herkes ölür!

Baskı sürekliliği dediğimiz şey Beşiktaş’ı ligde 5 puan farkla lider yapan özelliği. Lyon’a karşı Oğuzhan’ı anlayabiliriz ama Atiba’nın ekstra top kayıpları pozisyon oyununu imkansız hale getirdi. Atiba evin olgun çocuğu gibi. Küçükler hata yapar affedilir ama büyük oğlan yapınca göze batar ya, Atiba’nın durumu da aynı. O top kaybı yapınca Beşiktaş’ın tüm düzeni alt üst oluyor, ön alana geçemiyor, her top duvara çarpıp geri dönüyor.

İsviçre çakısı gibi

Talisca, İsviçre çakısı gibi adam. Yüksek topa vuruyor, pas oyununda var, frikik atıyor, duran topta başrol oynuyor. İlk yarı merkezden gelmeyen toplara çok takıldı, ona rağmen maçın içinde kaldı. Böylesi bir vuruş kalitesine sahipken ceza sahası dışı etkinliğine diyecek yok ama dün gece asıl farkı 18 çizgisinin içinde yarattı. İkinci santrfor olarak girdiği her pozisyonda kaleyi buldu. Uzatmada bir metreden kaçırdığı gole rağmen Atiba’nın da, Oğuzhan’ın da yerine oynadı. İki takımın savunması da o kadar bariz ve basit hatalar yaptı ki sadece son 10 dakikada kaçan gollerden hastaneler dolar taşar. Fabri ilk maçta yaptığı hatayı fazlasıyla affettirdi, inanılmaz toplar çıkardı. Beşiktaş bu savunmayla normal süreyi tek gol yiyerek bitirdiyse bunun adı mucizedir. Ama asıl acıtan sahanın en kötüleri olan Tosiç ile Mitroviç’in son iki penaltıyı kaçırmasıydı.

YORUM YAZ