MENÜ

Güçlü oyna topu al

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş için bu gece Lyon’dan çıkmanın yolu topu almaktan geçiyor. Şenol Güneş geldiğinden beri Beşiktaş’ın oyun stratejisi buna dayanıyor. Bu sezon Adriano ve Gökhan Gönül’ün katılmasıyla hücum ve savunma geçişlerindeki akıcılık Beşiktaş’ın oyununu çok geliştirdi. Güçlü bir oyun oynuyor artık Güneş ve öğrencileri. Lyon’a karşı en büyük avantajları da bu olacak.

Q7’nin yokluğu hissedilir

Beşiktaş için Quaresma’nın eksikliği tahmin edilenden daha büyük hasara yol açabilir. Onun yokluğunda Babel sağa, Adriano sol öne, Tosic sol beke kayacak. Bu, Beşiktaş’ın oyun akıcılığını kötü etkileyebilir. Babel topu sağına aldığında karşısında kaleyi değil, taç çizgisini görecek. Babel’i çizgiden çıkarmak için Gönül’ün bindirmesi, Talisca ve Cenk’in pas seçeneği yaratması kaçınılmaz. Aksi halde bol hata yapan Lyon stoperleri rahatlayacak.

4-2-3-1 oynayacaklar

Senaryonun sorunsuz ilerlemesi biraz da Atiba’nın kusursuz oyununa bağlı. Kanadalı’nın rakip set hücumu yaparken faulsüz kazanacağı toplar nefis bir kontratak fırsatı anlamına geliyor. Lyon Teknik Direktörü Bruno Genesio son 3 lig maçında değişik formasyonlar denemiş olsa da Beşiktaş’a karşı santrforda Lacazette, arkasında Fekir ile 4-2-3-1 oynar. Lyon ligde ilk üçü kaçırdı, kupadan elendi o yüzden Avrupa Ligi tek hedefi. Roma maçında olduğu gibi Beşiktaş’a karşı da iç saha avantajını kaçırmamak için ilk 20 dakikada duran top golü arayacaklar. Roma’ya iki maçta da bu tarz gol atan Diakhaby’yi Marcelo’nun iyi savunması şart.

Duran topa dikkat

Lyon kısa takım, akan oyunda yüksek topları tercih etmiyor. Kanat forvetleri içeri kat ederek pasla ceza sahasına giriyor, şuta yöneliyor. Ceza sahasına pasla girerken tehlikeli bölgede kazanılan fauller Valbuena ve Fekir’e frikik şansı yaratıyor. Duran toplar Beşiktaş için en büyük tehdit olacak.

Lyon hücumda ne kadar iyiyse savunmada bir o kadar kötü. Lyon’a, Beşiktaş’ın gol atamaması için ekstra kötü oynaması gerek! Beraberlik ve 2-1, 3-2 gibi mağlubiyetler bile Beşiktaş’a tur için yeterli olabilir.

YORUM YAZ