MENÜ

Gomez'i dinlemek gerek

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Kabul etmek gerekir ki, Fikret Orman göreve geldiği dönem itibariyle Beşiktaş tarihinin en talihsiz başkanlarından biri. UEFA cezası, stat krizi, parasızlık derken Beşiktaş’ı getirdiği nokta göz kamaştırıcı.

Şampiyonluk kutlamaları Orman’ın hakkı ama artık mühendislik zamanı. Mario Gomez’in şampiyonluk gecesi yaptığı vizyon kokan açıklamalara kulak vermek gerek. Üç sene önce Almeida’ya 15 gol attırabilmek için göbeği çatlayan Beşiktaş Yönetimi’nin Demba Ba’dan Mario Gomez’e geçişi transfer konusunda Orman ve ekibinin CV’sini çok zenginleştirdi. Deyim yerindeyse cilalı taş devrinden milenyuma eriştiler.

Beşiktaş Yönetimi’nin eli şimdi çok daha güçlü aslında. Demba Ba’yı, Gomez’i Avrupa Ligi’ne ikna etmiş yönetimin Şampiyonlar Ligi argümanıyla neler yapabileceği merak konusu. Fikret Orman’ın Gomez’in durumuyla ilgili konuşurken taviz vermemesini böyle okumak gerek.

Gökhan Gönül en ideali

Beşiktaş’ın seviyesi 3 transferle değişebilir. Bunun için yeterli süre ve bütçe var. Andreas Beck’i göndermeden Gökhan Gönül, Rhodolfo’nun yanına üst düzey bir stoper ve alternatifiyle Beşiktaş hedef yükseltir.

Beşiktaş’ın aradığı sağ bek Gökhan Gönül. Ligin en iyi hücum takımını yaratmasına rağmen Güneş’in kafasındaki planda bekler daha dominant rol oynamalı. Şayet hoca geçen yıl Şener’i alabilseydi Beşiktaş’ı çok daha iyi hücum ederken görebilirdik. Ortaları Quaresma’ya değil Gönül standartlarında bir sağ beke yaptırmak hücumda bir fazla silahla oynamanın anahtarı olacak. İsmail Köybaşı’nı da kurtaracak formül bu aslında.

Şenol Güneş, Rhodolfo’nun yanına aradığı stoperi tarif ederken Bursalı Serdar Aziz’i işaret ediyordu aslında. Sadece Serdar’la yetinmemeli Beşiktaş. Bir Şampiyonlar Ligi takımının kadrosunda stoper rotasyonu 4 iyi oyuncudan oluşur. O yüzden Marcelo’yu tutarak rotasyona bir hızlı stoper daha sokmak en ideali. Marsilya’da iyi bir sezon geçiren ve bonservisini eline alan 90 doğumlu Nicolas N’Koulou hızıyla Güneş’in tarifindeki stopermiş gibi görünüyor.

Töre kazanç,Oğuzhan kayıp olur

Ülke futbolunun yetiştirdiği en pahalı oyuncunun Atletico Madrid’e 13 milyon Euro’ya satıldığı düşünüldüğünde Gökhan Töre için zikredilen 15 milyon Euro risk almaya değer bir rakam olsa gerek. Avrupalılar, Afrikalı oyuncu almak istediklerinde Fransa veya Belçika görüp görmediğine bakarlar. Türkiye’den gidecek oyuncu içinse Avrupa’da yetişmiş olmak süreci kolaylaştırıyor. Beşiktaş bu konuda da son derece şanslı sayılır.

Beşiktaş için Töre ne kadar satılır sınıfta bir oyuncuysa Oğuzhan o kadar satılmaz kategoride. Sistemin temel direğini Şampiyonlar Ligi öncesi kaybetmek Güneş’in akıcı oyun düzenini sekteye uğratır. Kadro planlamasında Oğuzhan’ın sırtına ‘dokunulmaz’ etiketini yapıştırarak işe koyulmak Şampiyonlar Ligi takımı olma yolundaki ilk adımdır.

YORUM YAZ