MENÜ

Forvetler kilidi çözer

Abone Ol Google News

Ankaragücü karşısında anahtar hamle, forvetleri çizgiden rakip ceza sahasına itmek olacaktır. Çizgiye yaslanmadan beklere alan açarak oynamaları, Beşiktaş’ı rakip ceza sahasında daha sık topla buluşturacaktır. Şampiyonluk umudu için artık bir galibiyet serisi şart.

Haberin Devamı

Beşiktaş ’ın forvet vasatlığı Sergen Yalçın’ın önündeki en büyük engel. Alanya deplasmanında Boyd’u forvet arkasında kullanmak zorunda kalsa da Boateng’in girişiyle maçı çevirmeyi başarabilmişti. Ankaragücü karşısında Boateng ile Burak’ınn uyumu kenar forvetlerini de oyunun içine çekebilir. Beşiktaş ilk 7 içerisinde en az gol atıp en çok gol yiyen takım. Fakat bu durumu santrfor formsuzluğu diye açıklamak mümkün değil. Burak (10 gol, 4 asist) ve Umut (4 gol) uçmasalar da tatmin edici performans gösterdiler. Göstermeyenler kenarda oynayan forvetler. N’Koudou (2 gol), Diaby (2 gol), Lens (1 gol, 2 asist) ve Boyd’un (0 gol) ligde skora katkıları hayli kısır. Ankaragücü karşısında anahtar hamle, forvetleri çizgiden rakip ceza sahasına itmek olacaktır.

Haberin Devamı

Elneny-Atiba’ya ekstra yük

Hangi ikisi oynarsa oynasın çizgiye yaslanmadan beklere alan açarak oynamaları Beşiktaş’ı rakip ceza sahasında daha sık topla buluşturacaktır. Ankaragücü, Mustafa Reşit Akçay geldiğinden beri topu da pası da hızlandırdı. Savunma arkasına öldürücü koşular Ankaragücü için Dolmabahçe’deki ilk plan olacak. Bunun için Elneny ve Atiba’ya ekstra iş düşecek.

Bu istatistiğe dikkat

Forvetlerin bu kadar verimsiz olduğu bir takımda Burak Yılmaz’ın 10 gole ulaşması bir santrfor becerisi. Boateng ile uyumları maçın sonucunu belirler. Bu istatistiğe

YORUM YAZ