MENÜ

Forvet konforu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Janssen’in Alanya performansını görünce Fenerbahçe’nin yıllardır santrfor konforundan yoksun olduğunu bir kez daha anlamış olduk.Hollandalı, Fenerbahçe’nin yıllardır aradığı, özlediği forvet tipi. Attığı gol bir yana yırtıcılığını gösterip topu faulsüz kazanması, kendi penaltısını üretmesi gecenin en değerli hareketiydi. Yalnız merak ettiğim bir durum var. Sahada Valbuena, Giuliano ve Ekici varken ceza sahası üzerinde kazanılan frikiği Janssen’in kullanması kimin kararı. Alanya ligin en yumuşak takımı, savunma nedir bilmiyorlar, rakibi ısırmıyorlar. Ama onları bu oyuna sürükleyen biraz da Fenerbahçe’nin topa sahip olma iştahıydı. Valbuena’nın hakkını teslim etmek gerek, sahanın her yerinde vardı. Fenerbahçe Janssen ve Valbuena ile forvet konforuna kavuştu. Fakat haftaya rakip Beşiktaş ve bunun fazlasına ihtiyaçları var.

Giuliano’nun rolü

Mehmet Ekici, Dirar’ın yerine girdiğinde sağ içte orta sahayı daralttıkça Fenerbahçe’nin geçiş hızının yükselmesi beklendi. Ama Ekici’nin aylar süren sakatlığından sebep durum böyle olmadı. Alanya sol kanadı belki de ligin en yumuşak koridoru. Berkan ile Fernandes ikilisinin savunma zaafları Fenerbahçe’yi sağa yönlendirdikçe Giuliano kendini buldu. Brezilyalıyı iyi gösteren, takımın onu kazanılan her topta geçişi yönetmesi için aramasıydı. Aslında savunma çıkışlarında orta mesafedeki Josef ya da Ozan yerine Giuliano’yu aramak bir ihtiyacın göstergesi. Sağa da gitse, serbest de oynasa tüm takım topu işleyecek en doğru kararı verecek lider olarak görüyor Brezilyalıyı. Aykut hoca, Fenerbahçe’yi ideale yaklaştırmak istiyorsa orta saha üzerine çok mesai harcamalı, hem de çok.

Duruş bozukluğu

Maçtaki ilk 3 golün ortak özelliği yerleşik savunmaya karşı atılmaları. Fenerbahçe ısırmadığı zaman zaaflı bir takıma dönüşüyor. Golü attıktan sonra geri çekilmek, rakibi beklemek 90 dakika içerisinde en bocaladıkları dönemdi. Haftaya rakip Beşiktaş, o yüzden beraberlik golünü Aykut hocanın çok iyi analiz etmesi gerek. Emre Akbaba’dan yedikleri golden önce 1 dakikaya yakın süre kendi sahalarında oynanan topa müdahale edemediler, rakibi izlediler, 4 defans, 1 kaleci, 2 ön libero, 2 forvetle yerleşmelerine rağmen topu ağlardan çıkardılar. Bu gol Fenerbahçe ölçeğinde kabul edilemez. Unutmadan, Aykut hoca maç önünde duruş bozukluğuna vurgu yaptı ve başlama düdüğünün üzerinden 2 dakika geçmişken Fenerbahçe, ceza sahası yakınlarında tam 3 faul yaptı. Duruş sorunun varsa 2 dakika dolmadan 3 duran top şansı vermeyeceksin.

YORUM YAZ