MENÜ

Forma reaksiyonu!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin Yeni Malatya deplasmanında oynadığı futbol belki de sezonun vasat listesinde ilk 3’e girebilir. Fakat unutulmamalı ki, aynı deplasmandan Galatasaray ve Trabzon büyük bir faciayla, Beşiktaş ise beraberlikle çıkabilmişti. Cissokho gibi tecrübeli bir sol beki kenarda tutup Doria ile 3’lü savunmayı tercih eden Erol Bulut, zaten gelmeye gönüllü olmayan Souza ve Topal’a karşılık orta sahada hep bir fazla kaldı.

Doria mesafeleri daraltıp Fernandao’ya yapışınca Giuliano hiç boşluk bulamadı. Bu savunma mantığı Fenerbahçe’yi kilitledi. Fenerbahçe futbol olarak krize girdiği anlarda golü buldu. Korneri doğrudan kullanmayıp pasla akan oyuna çevirmek her zaman işe yaramıştır. Malatya savunması ezberlediği yerleşim şemasını terkettiği ilk pozisyonda Neustadter golü yaptı.

70’te Doria-Gilberto ve Fernandao- Alper değişimiyle iki takım da senaryoyu değiştirdi. Malatya, Adem’le uzun topu denerken Fenerbahçe’nin Giuliano-Alper’li forvet hattı işi çözdü. Alper’in asistini Dirar dikkatlice izlesin. Oradan çıkacak çok ders var. Zira çok daha müsait pozisyonlarda o pası niyeyse geçiremiyor Dirar. Neticede Fenerbahçe üst üste 2 yenilginin ardından bir reaksiyon verecekti. Bunu bazen takım, bazen forma yapar. Dün Fenerbahçe forma reaksiyonuyla kazandı.

Gecenin sorusu

Mehmet Ekici, Beşiktaş derbisindeki harika performansının ardından ilk 11’i göremedi. Fenerbahçe topu öne taşımakta bu kadar zorlanırken eğer sağlıklıysa Ekici’yi kulübede tutan nedir?

Maçın starı

Volkan Demirel... İlk 25 dakika Malatya’nın akın akın geldiği anlarda kalesinde devleşti. Kalan bölümde Fenerbahçe’yi oyunun içinde tutan adamdı.

Maçın olayı

Maç 4 dakika geç başladı. Temsilci tribünde düzenin sağlanamamasından dolayı maçı başlatmadı. Bu da sadece bizim ülkemizde olur zaten. Oyuncular sahada buz gibi olmuş kimin umrunda.

Kısa mesaj

17 Mart'ta Fenerbahçe, Galatasaray’ı ağırlayacak. Başakşehir ile Beşiktaş oynayacak. Ligde herkesin şansı devam ediyor. Fenerbahçe derbiyi kazanırsa fikstürü arkasına alır.

YORUM YAZ