MENÜ

Fırtına'ya değer katar

Abone Ol Google News

Remy yıllardır ülkemiz takımlarının transfer gündeminde olmasına rağmen 32 yaşına kadar onu getirmeyi başaran bir kulübümüz çıkmadı. Doğaldır, zira Fransa’da yetişen potansiyelli her golcüyü Premier Lig havada kapıyor ve onlarla rekabete girişmek pek mümkün olmuyor. Remy, Marsilya sonrası Newcastle’da gösterdiği performansı bir daha hiç bir kulüpte sergileyemedi. Lille geçen sezon onu rehabilite etmeyi başarırken Remy bile bu kadarını tahmin etmiyor olabilirdi. Resmen kariyerinin en olgun sezonunu yaşadı.

Haberin Devamı

Çevresini güçlendirdi

Trabzonspor oldukça dengeli bir kadro oluşturmaya çok yaklaştı. Obi Mikel’in etrafına koyacağı gençleri önde tutacak, bitiriciliğiyle, saha duruşuyla onları sert yarışa motive edecek bir figüre daha ihtiyaç var. Remy geçen sezon Lille’de bu role soyundu. Nicolas Pepe ve Bamba’nın ekstra istatistiklere ulaşmasına yardımcı oldu.

Lille’deki gibi...

Zaten Cristoph Galtier ilk 11’inin 10’unu çok değiştirmedi, ortalama 30 maçın üzerinde oynattı. Fakat santrfor pozisyonunda hiç bir oyuncusunu 18 maçın üstünde 11 başlatmadı. Remy, Leao, Araujo ve Rui Fonte arasında homojen bir gol dağılımı yakalamayı başardı. Remy güçlü ve kaliteli bir forvet. Trabzonspor’a değer katacağına şüphe yok. Tıpkı Lille’de olduğu gibi genç ve gelişim vaat eden bir kadronun en ucuna gelecek.

Haberin Devamı

Yusuf’un önü açılmalı

Yusuf gösterdiği müthiş gelişimle göz kamaştırıyorken satılabilir. Elbette böyle bir oyuncuyu kadroda tutmak Avrupa Ligi’nde vitrine sürmek hem yönetim hem Yusuf için kazanç olur. Fakat garantisi var mı? Lille bu kadar istekliyken 20 milyon Euro’lara yaklaşmışken Yusuf’a bu şansı tanımak gerek. Yusuf açısından Lille yabana atılacak bir kulüp değil. Önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi oynayacak, bir Marsilya ya da Lyon değil ama Yusuf gibi yıldız adayı bir oyuncu için harika bir basamak.

YORUM YAZ