MENÜ

Fenerbahçe'ye hız lazım!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş baskı ağırlıklı pozisyon oyunu oynuyor. Forvetler ile merkezin bağı kesildiğinde ise enine oyuna geçerek zaman kazanıyorlar. Yani demem o ki Fenerbahçe’nin bu sezon ligde karşılaşacağı en zor rakip. Fakat bu stratejinin panzehiri üretildi ve Advocaat’ın ecza dolabında mevcut.

Beşiktaş’ın oyun merkezinde Atiba ve Oğuzhan var. Geçen sezon Pereira, bu sezon Riekerink, Rui Vitoria(Benfica) ve Abdullah Avcı, Atiba ile takımın arasına bir oyuncu sokarak Beşiktaş’ı stoper ve kaleciden uzun oynamaya zorladı. Bu oyun için Advocaat’ınorta sahada Alper’in enerjisine ihtiyacı olacak. O yüzden derbinin şifresi merkezde çözülür.

Fenerbahçe’nin arkadaki 7’lisi derbide değişmez, bu,Alper’le 8’e çıkabilir. Farkı ise öndeki 3’lü yaratır. Advocaat’ın elinde Sow, RvP, Emenike, Aatif,Lens, Volkan, Fernandao, Stoch gibi zengin bir oyuncu portföyü var. Oyunun rengini belirleyecek ideal 3’lü solda Volkan, sağda Sow önde ise fizik ve mental açıdan zirvede olan Van Persie. Fakat Advocaat’ın kafası farklı. Akhisar dönüşü herkes Galatasaray’a karşı Aatif’ıbeklerken o Sow, RvP, Alper,Volkan yaptı. O yüzden Beşiktaş gibi stoperlerini öne çıkaran bir rakibe karşı Emenike’yi 11 başlatırsa bu bana sürpriz olmaz.

OPTA verilerine göre rakip kaleye 20 km ve üzeri koşularda FB 2579, BJK 1814 metre mesafekat etmiş. Yani Fener topun karşısında doğru duruyor ve forvet koşularıyla farkı yaratıyor. Beşiktaş’ı yenebilmek için bu hıza ihtiyaçları olacak.

YORUM YAZ