MENÜ

Fenerbahçe korkularıyla yüzleşti

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Kartal’ın oyun felsefesinde savunmanın çok özel bir yeri var. Takımının enerji açığının farkında ve ne kadar az yerse o kadar şampiyonluğa yakın olduğunu biliyor. Fakat Balıkesir karşısında en çok korktuğu iki şey başına geldi. Birincisi Isaac’ın attığı yarı kontratak golü. İkincisi ise biraz daha acıtıcı: Korner golü. Zira bu sezon ilk kez bir takım Fenerbahçe’ye kornerden gol atmayı başardı.

Fenerbahçe hızlı, tempolu bir takım değil. Mümkün olduğunca yüksek pas kalitesiyle maçı ve pozisyonları ellerinde tutmak zorundalar. Atarken de yerken de buna mecburlar.

4 gün önce Bursa’ya attıkları gol 8 saniyede hazırlanmıştı. Bu onların düzeni değil. Rakip kaleye bu kadar hızlı gitmek isteseler de gidememek en büyük sorunları zaten. Zira dün Balıkesir’e attıkları ilk gole bakın. Kuyt iki pas hatasıyla Balıkesir’in 15 metre öne gelmesine davetiye çıkardı. Cihat Arslan’ın öğrencileri 8 kişiyle hücum ederken Egemen topu kaptığında kendini kontratağa kurmuş oyuncu yoktu. Fenerbahçe rakibi düzensiz yakalamasına rağmen Egemen’in başlattığı atakla Caner’in attığı gol arasında tam 27 saniye var. Bu da hız standartlarının ne kadar düşük olduğunun göstergesi.

Gönül çıkarsa tehlike büyük

Gelelim yediklerine... İsmail Kartal’ın takımından istediği kısa ve net pasla ayağa oynamaları. Uzun top bu takımda krizin habercisi. İdeali: Gökhan kalsın, Caner gitsin atağı tamamlasın. Çünkü Sow, alanını boşaltıyor ve Caner’e bol orta imkanı sunuyor. Ama Kuyt, boşaltamadığı için Gönül’e orta görevi düşmüyor. Zaten Gönül’den istenen de çıkması değil stoperlerin yanında imdat freni olması. Gönül çıkarsa arkası sallanıyor. Balıkesir’in ilk golü bunun ispatı.

Diego topu Isaac’e kaptırdığında kalesinden tam 80 metre uzaktaydı. Pozisyonun içinde Kuyt ve Gönül de varken Isaac’in atağı başlatıp, Vargas ve Uğur üzerinden tamamlaması tam 16 saniye sürdü.

Pozisyon öyle ahım şahım bir kontratak sınıfına girmez. Fenerbahçe’nin yıllardır en hızlı oyuncularından olan Gönül, 16 saniyede 80 metreyi kat edip alanını kapatamazsa İsmail Kartal’ın planları alt üst olur.
Volkan sanırım gecenin en şanssız ve formsuz ismiydi. Ama Diego onun yerine de oynadı. 2 asist 1 gollük performans önce Volkan’ı peşinden de Fenerbahçe’yi kurtardı.

YORUM YAZ